Avşar ve Türkmen bozlaklarının 'Abdal Ağzı' yorumunun temsilcisi olan ve Neredesin Sen, Zülüf Dökülmüş Yüze, Zahidem, Hata Benim, Gönül Dağı, Evvelim Sensin gibi onlarca türküye nefes veren Halk Müziği ustası Neşet Ertaş, hastane odasında sevenlerinin ve dostlarının büyük desteğini aldı. İzmir’de özel bir hastanede tedavisi süren Ertaş’ı ailesi ve dostları yalnız bırakmazken telefonları da susmuyor.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Aziz Kocaoğlu’nun da hastanede ziyaret ettiği Ertaş’ı CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da sürekli arayarak durumunu takip ederken Kılıçdaroğlu’nun yakın zamanda ziyarete de geleceği kaydedildi.

TELEFONLAR SUSMADI

"Halk müziği ölümsüzdür. Yeter ki yürekten okuyan, yürekten çalan olsun" diyen Neşet Ertaş’ın sağlık durumuyla ilgili iyi haberler de gelmeye başladı. Öte yandan Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, CHP milletvekilleri Mustafa Moroğlu, Musa Çam, Ak Parti İzmir İl Başkanı Ömer Cihat Akay gibi siyaset dünyasından isimlerin yanı sıra İbrahim Tatlıses, Orhan Gencebay, Yavuz Bingöl, İsmail Altunsaray, Feryal Öney, Erol Parlak, Cengiz Özkan, Harun Kolçak, Hasan Saltık başta olmak üzere pek çok sanatçı da Ertaş’a "Kalbimiz seninle. Çabuk iyileş" mesajı gönderdi.

'YOĞUN BAKIMDA DEĞİL SERVİSTE'

Ertaş’ın sağlık durumu ile ilgili DHA’ya bilgilendirme yapan Hastane Başhekim Yardımcısı Dr. Zeki Hozer, Neşet Ertaş’ın üç gün önce hastaneye geldiğini söyledi. Dr. Hozer, "Kronik bir hastalığın akut tedavi dönemi için buradalar. Genel durumu iyi. Dahili kliniğimizde takip ediyoruz. Yakınları kendisine refakat ediyorlar. Şu anda sevenleri için şu kadarını söyleyebilirim. Herhalde hiçbir hayati tehlikesi yok. Yoğun bakımda değil. Servisimizde kendisini misafir ediyoruz. 10 gün içinde kendisini taburcu etmeyi planlıyoruz. Kendisiyle her gün birkaç defa görüşüyoruz. Hastalığı nedeniyle biraz yorgun. Sizlerle direk teması olmuyor. Umarım sevenleriyle biz taburcu ettikten sonra daha uzun süre beraber olur ve konuşur" diye konuştu.

Dr. Hozer, Ertaş’ın sevenlerine mesajını da iletti. Dr. Hozer, "Kendileri sevgi ve saygılarını iletiyor. Genel durumun iyi olduğunu, serviste olduğunun bilinmesini istiyor. İyi dileklerini gönderiyor" dedi.

'HASTA HABERLERİNİ GÖRMEK İSTEMİYOR'

Neşet Ertaş’ın menajeri Gülsüm Sarıkaya da "Şu anda gayet iyi. Normal rutin tedavisi devam ediyor. Beslenmede yutkunmada zorlukları vardı ancak tedavi süreci devam ediyor. Biraz daha burada kalacağız ama" dedi.

Sarıkaya, pek çok arayan olduğunu, hem ailesinin, hem kendisinin telefonlarının susmadığını kaydetti. Sarıkaya, "Sevildiğini bilmek onun için çok önemli. O zaten sevgi insanı. Duygularını çok belli eden birisi de değil. Hastalığı kendine hiçbir zaman yakıştırmış birisi de değil. Şimdi bununla boğuşuyor ve o sevgi onu gerçekten çok mutlu ediyor. Ama o çok hasta haberlerini görmek de istemiyor gerçekten" diye konuştu.

KOCAOĞLU DA ZİYARET ETTİ

Ertaş’ı ziyaretinin çıkışında bir açıklama yapan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ise sanatçıyı çok iyi gördüğünü, moralinin de iyi olduğunu belirtti. Kocaoğlu, "Oturuyor zaten. Acil şifalar diliyorum. Çok kıymetli bir sanatçımız. Aynı zamanda çok mütevazı, özgün bir insan. Biz saygılarımızı sunduk. Çok mutlu oldu beni gördüğüne. Bir an evvel sağlığına kavuşmasını, aramıza gelmesini diledik, şimdi de diliyorum" dedi.