TEMELİNİ ERBAKAN ATMIŞTI


Temelini 1995 yılında eski başbakanlardan merhum Prof. Dr. Necmettin Erbakan’ın attığı, yeniden tasarlanan kültür merkezinde 250 kişilik Şehit M.Talha Dinleyici konferans salonu, 20 bin kitaptan oluşan Osman Akfırat Halk Kütüphanesi, kültür sanat kurslarının verildiği atölye ve sınıflar yer alıyor. Belediye Meydanı’nda yer alan kültür merkezinin açılışına İBB Başkanı Kadir Topbaş’ın yanı sıra Beykoz Kaymakamı Aydın Ergün, AK Parti İl Yönetim Kurulu Üyesi Coşkun Özden, Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek, Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara, Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, belediye çalışanları ve çok sayıda vatandaş katıldı.


“BEYKOZ’A TOPLAM 775 MİLYON YATIRIM YAPTIK"


Açılış öncesinde vatandaşlara hitap eden Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, “Göreve geldiğimizden bu yana İstanbul’a toplam 46 milyar lira yatırım yaptık. Şehrin her noktasında bir farklılık hissediliyor. Bu yatırımların 775 milyon Beykoz’a yapılan yatırımlar oluşturuyor. Belediyemiz tarafından yenilenen kültür merkezinin adı benim de siyasete girmeme vesile olan çok saygı duyduğum Prof. Dr. Necmettin Erbakan’ın adını taşıyor. Bu kültür merkezi hem insanların bir araya geldiği sosyalleşme merkezi olacak hem de kendini yenilme merkezi olacak“ dedi.


Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek de “3 yılda ilçemize büyük hizmetler yaptık. Büyükşehir belediyemizin ilçemize hatırı sayılır hizmetleri oldu. Çalışmalarımıza vermiş olduğu katkılardan dolayı Büyükşehir Belediye Başkanımız Kadir topbaş’a teşekkürlerimi sunuyorum" diye konuştu. Konuşmalarının ardından kesilen açılış kurdelesinin ardından protokol üyeleri merkezi ve kütüphaneyi gezdi.