İstanbul Narkotik polisi, uzun zamandır takip edilen örgütlü faaliyet içinde uyuşturucu sattığı belirlenen sokak satıcılarına yönelik operasyon düzenledi. Sultangazi, Kağıthane, Şişli ve Sarıyer İlçelerinde gerçekleşen operasyonlarda, 18 kişi gözaltına alındı. Adreslerde yapılan operasyonlarda yaklaşık yarım kilo esrar, 50 gram Bonzai, 163 gram eroin, 7 kök Hint keneviri ve bir miktar kokain ele geçirildi. Uyuşturucu satışından ele geçirildiği değerlendirilen 11 bin 230 TL paraya da el konuldu.


OPERASYON KAMERALARA DA YANSIDI


Sokakta uyuşturucu satanlara yönelik düzenlenen operasyon polis kameralarına da yansıdı. Yurtiçi Uyuşturucu Şebekeleriyle Mücadele Büro Amirliği’nce düzenlenen operasyonun görüntülerinde, otomobille seyir halindeki ekiplerin adreslere ilerleyişi görülüyor. Büro amiri tarafından yapılan telsiz anonsuyla hedef adreslere yaklaşıldığı belirtiliyor. Daha sonra ise telsizle “ Operasyona başlıyoruz duyarlı olun" bilgisi geliyor.


ÖNCE ÖZEL HAREKAT POLİSİ GİRDİ


Talimatın verilmesi ile belirlenen adrese önce özel harekat polisleri giriyor. Başka bir adrese baskın yapan polisler ise, gittikleri adresteki zanlının evinin kapısını çalıyor. Kapı açılması ile, zanlı yere yatırılarak kelepçelenip gözaltına alınıyor. Polisin “evde narkotik madde var mı?" sorusuna zanlı “hayır" yanıtını veriyor.


UYUŞTURUCUYU “BERLİNGO" BULDU


Evinde uyuşturucu olmadığını söyleyen zanlı, polis aracına götürülürken, eğitimli narkotik köpeği Berlingo’nun ev içerside uyuşturucu aradığı görülüyor. Görüntülerde, evde herhangi bir uyuşturucu bulamayan Berlingo’nun bu sefer de evin bahçesine yönelmesi dikkat çekiyor. Narkotik köpeği, bahçede ağaçlık bir alanda tepki veriyor. Berlingo’nun tepki verdiği yerde gazeteler arasında bir poşet bulan narkotik ekipleri, poşetin içerisinde uyuşturucu maddeler ele geçiriyor. Poşetteki satış için kağıtlara sarılmış esrar ve bonzai olduğu öğrenilen uyuşturucuların görüntüleri de polis kamerasına yansıyor.


ZANLILARDAN 13’Ü TUTUKLANDI


Gözaltına alınan zanlılar, İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ndeki sorgularının ardından İstanbul Adliyesi’ne sevk edildi. Zanlılardan 3’ü serbest kalırken, kanser hastası olan 2 zanlı hastalıkları nedeniyle “ Adli Kontrollü Serbestlikö uygulaması ile serbest bırakıldı. 13 zanlı ise tutuklanarak cezaevine gönderildi.


HA (MK) (FOTOĞRAF)