Kızıltepe'nin Turgut Özal Mahallesi'nde yaşayan ve 3 yıl önce dekorasyon işleri yaparken elektrik akımına kapılarak iki kolu ve iki bacağını kaybeden Hüseyin Yıldırım, organ nakli için yardım bekliyor. Devletin verdiği aylık 600 lira bakıcı ücreti ile geçimini sağlamaya çalışan evli ve 4 çocuk babası Yıldırım, okula giden çocuklarının masrafını bile karşılayamadığını söyledi.

ÇOCUKLARIMI KUCAKLAMAYA HASRETİM

Ailesiyle tek gözlü bir evde kalan Yıldırım, "Geçirdiğim kaza sonrası sosyal güvencem olmadığı için tazminat da alamadım. Geçimimi devletten aldığım bakıcılık ücreti ile sağlıyorum. Aldığım 600 lirayı evimin ve çocuklarımın ihtiyaçlarına yetiştirmeye çalışıyorum. Bacaklarım olmadığı için yürüyemiyorum, kollarım olmadığı için Kur’an-ı Kerimi okurken sayfayı bile yardım almadan yalnız başıma değiştiremiyorum. Çocuklarıma sarılamıyorum. 3 yıldır çocuklarımı kuçaklamaya hasretim. Ben halime şükrediyorum ama benimle beraber eşimin de hayatı karardı. Tuvalet ihtiyacımla da tıraşımla da eşim ilgileniyor. Bir suyu bile eşimin yardımı olmadan içemiyorum, onun için de üzülüyorum"dedi.

AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ'NE KAYDIMI YAPTIRDIM

Akdeniz Üniversitesi’nde yapılan başarılı organ nakli ameliyatlarının kendisi için umut olduğunu söyleyen Yıldırım, "Akdeniz Üniversitesini arayarak organ nakli için kaydımı yaptırdım. Ancak, ben bu konuda bütün yetkililerden özellikle yardım bekliyorum. Organ bulunması durumunda bana öncelik verilmesini özellikle istiyorum" diye konuştu.

ORGAN BAĞIŞLAYIN

Yakınlarını kaybeden ailelerden organ bağışında da bulunmalarını isteyen Yıldırım, "Hayırsever işadamlarımızdan, başbakanımızdan, cumhurbaşkanımızdan, çocuklarımı sevmek, kucaklamak, kendi ihtiyaçlarımı gidermek için yardım bekliyorum. Bugüne kadar yaşadığım ve çocuklarımın arasında olduğum için şükrettim, halimden bir kez bile olsa şikayetçi olmadım. Ama Akdeniz Üniversitesi ve Almanya'daki birçok hastanede nakil yapıldığını öğrenince ben de yetkililerin devreye girerek bana yardımcı olmasını istiyorum" dedi.

Kopan iki ayağına kendi imkanları ile protez taktıran Yıldırım, protezlerin vücudunu taşıyamaması nedeniyle sadece ev içinde en fazla 10 adım atabilecek şekilde yapıldığını söyledi. Yıldırım, organ nakli yapılana kadar vücudunu taşıyacak armoni protez taktırmak için de vatandaşlardan yardım beklediğini sözlerine ekledi.

EŞİNİN ELİ AYAĞI

Eşi Hüseyin Yıldırım'ın ayakları ve kolları olan Songül Yıldırım ise, kocasının durumunu gözyaşları arasında anlatarak, "Eşim tek başına ayağa bile kalkamıyor. Onu yalnız başına bırakamadığım için çoğu zaman hastalanan çocuklarımı bile doktora götüremiyorum. Bu duruma benden çok çocuklarım üzülüyor. Allah'a çok şükür ediyorum ki her şeye rağmen kocam aramızda. Duyarlı vatandaşlardan organ bağışı konusunda yardımcı olmalarını istiyorum. Bir kol nakli ile hepimizin hayatı değişecek" diye konuştu.

BABAM BENİ KUCAKLASIN

Hüseyin Yıldırım'ın 10 yaşındaki kızı Büşra da, babasının en çok kendisini kucaklamasını istediğini söyledi. Büşra, babasının okulda yapılan veli toplantısına katılarak kendisine destek olmasını istediğini belirterek, "Babam yürüyemediği için bizleri de gezdiremiyor. Onun bu durumdan kurtulmasını istiyoruz" dedi.