Ali Akdemir



O gün, kaldığım  Merter’den nikahın olduğu, Taksim’deki Gezi Parkı'na giderken çocuklar gibi şendim. Heyecanım doruk noktasındaydı. Gezi Parkı'na geldiğimde o görmeye alıştığımız manzara yine karşımdaydı. Polis adeta gezi parkının çevresine etten duvar örmüştü.  Gezi Parkına girmek isteyen insanlara fütursuzca saldırdı.


 İki insanın nikah töreninden dahi niye bu kadar korkar olmuşlardı, bunu anlamak mümkün değildi….

Gezi Parkı'nda  tanıştılar, Gezi Parkı'nda  Evlendiler…


Devrime adanmış, aşık olduklarından habersiz iki yüreğin nikahları, polisin her türlü baskı ve önlemine rağmen, on binlerce insanın katılımıyla inadına gezi parkında gerçekleşti. Gezi parkı, direnişinin bu güzel yürekli iki insanının hayatlarını birleştirdiği gün o tarihsel ana şahitlik ediyordu.. Beşiktaş Çarşı grubuda  çiçeği burnunda aşıkları o gün yanlız bırakmayarak, meşalalerle sloganlarla karşıladı.

Bu iki güzel insanın hayatlarını birleştirdiği gezi parkında binlerce capulcu insan nikah törenine katılarak nikah şahidi olarak, bu muhteşem sevince  ortak oldu. Duygu selinin,  zaman zaman göz yaşına dönüştüğü,  20 Temmuz 2013 günü saat 19:30’da Gezi parkında gerçekleşen nikahta, poliste kendinden beklendiği gibi boş durmadı. Nikaha katılan misafirlere,  biber gazı ve coplarıyla  nikah hediyesi sundular!!!


 Nikahlarında dahi direnişin simgesi kıyafetlerini üzerlerinden çıkartmayan çift, nikahlarına katılan on  binlerce insana „ Faşizme karşı omuz omuza „ sloganı attırdılar. Düğünde gezi parkında direnişin simgeleri, Ethem, Abdullah, Mehmet ve Ali için özel bir köşe hazırlanmıştı. Gezi direnişinin sembol kahramanlarının ruhlarıda bu nikaha eşlik ettiler!!!


Gezi Nikahı onbinlerce insana  moral oldu.



Gezi Parkı'nda kurulan revirde günlerce birlikte çalışan, ama nasıl tanıştıklarını dahi hatırlamakta zorlanan Nuray Çokol „ birbirimize 3 metre mesafede yaralılara yardım ederken diyaloglarımız oluyordu. Sürecin kendisi bizim kendimize zaman ayırmamıza fırsat vermemişti.“ Diye duygularını açıkladı.  Ama Özgür bir gün Nuray hemşireyi yanına çağırmış ve aşklarını birbirlerine itiraf etmişler.  


Nuray ve Özgür’ün  Gezi parkındaki nikahlarına polisin çok sert müdahelesi nikaha katılan insanların heyecanına ve çoşkusuna engel olamadı. Düğün eğlencesi,ertesi gün sabahın ik ışıklarına kadar, direniş şeklinde devam etti.


Bende  canlı tanık olarak paylaştığım, gezi direnişin simgesi olan  bu iki güzel insana mutluluk diliyorum… Sanırım mutluluğun resmi, gezideki farklı olan bu nikahtı  demekten kendimi alamıyorum….