Müjdat Gezen tek kişilik oyunu "Aptal" ile dün akşam Bodrum Kalesi Kuzey Hendeği'nde sevenleriyle buluştu. Oyunu, tiyatro sanatçısı Nevra-Metin Serezli çifti, Ali Poyrazoğlu, sunucu Halit Kıvanç ile yaklaşık bin kişi izledi. Müjdat Gezen'in yazdığı, yönettiği ve oynadığı, Seçil Akın'ın müziğini yaptığı oyun, dansçı kızların mesaj içeren sözlü müzik eşliğinde yaptıkları dansla başladı.

Müjdat Gezen'in 7'nci Cumhurbaşkanı Kenan Evren döneminden başlayarak, hayatındaki gerçek hikayeleri anlattığı oyunda şimdiki hükümet dönemiyle ilgili düşünceleri ve yorumları izleyicilerden büyük alkış aldı. Gençlik yıllarında ilk kez sahneye çıktığı videoyu izleyicilerle paylaşan Gezen, aynı zamanda özel bir televizyon kanalında vatandaşlarla genel kültür üzerine yapılan sokak röportajlarına da yer verdi. Hürriyet Gazetesi Yazarı Yılmaz Özdil'in köşesinden de alıntı yapan Gezen, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın söylediği sözlere de yer verdi. Usta tiyatrocu, oyunun bir bölümünde izleyicilerden beş kişiyi konuk alarak, “Hamlet” oyununu oynamaları için iki dakikalık rol verdi.

Güldürürken düşündüren, politik yönüyle dikkat çeken oyunda Gezen, izleyicilere teşekkür etti. Gezen, “Özel tiyatrolar, turne yapamadıkları zaman ayakta duramaz. Bu tiyatroları ayakta tutmak için yıllardır tüm Türkiye'yi dolaşıyoruz. Aranızda Galatasaray veya Beşiktaşlı olan vardır. Bugün maç vardı, maç yerine beni izlemeyi tercih ettiğiniz için çok teşekkür ederim” dedi.

İki saat süren iki perdelik oyunda, Müjdat Gezen izleyiciler tarafından ayakta alkışlandı. Oyun, 21 Eylül'de İzmir Açık Hava Tiyatrosu'nda sahnelenecek.