Olay, önceki gün, saat 05.30 sıralarında, Kemalpaşa Mahallesi 7053 Sokak 11 numarada meydana geldi. Şanlıurfa’da yaşayan inşaat ustası N.Y. (42) ile ev kadını olan 4 çocuk annesi eşi Şerife Y.’nin (37) birliktelikleri bir süre sonra bozuldu. Eşinden şiddet gördüğü ileri sürülen Şerife Y., yaklaşık 1 yıl önce çocuklarını da geride bırakarak İzmir’e kaçtı. Geçen sürenin ardından eşinin izini bulan N.Y., Şerife Y.’yi takibe aldı. Eşinin, evinde kaldığı ayakkabıcıda çalışan Ömer İnce (29) ile gönül ilişkisi yaşadığını öğrenen N.Y., ikilinin bulunduğu evin kapısını çaldı. Kapıyı açtığında şoke olan Şerife Y. ile eli bıçaklı N.Y. eve girdi. İnce ile N.Y. arasında boğuşma oldu. Boğuşmanın ardından İnce’nin boğazını kesip öldüren N.Y. daha sonra kaçmaya başlayan eşi Şerife Y.’nin peşine düştü.

Şerife Y.’nin hayatta kalma mücadalesi bitişikteki eve kadar sürdü. Komşusunun evine kaçmaya çalıştığı sanılan Şerife Y.’yi kapı girişinde yakalayan N.Y., boğazını keserek öldürdü. Çıkan bağırışlar üzerine vatandaşlar olayı polise bildirdi. İhbar üzerine gelen polis ekipleri ellerinden ve kollarından yaralanan N.Y.’yi yakaladı. Ege Üniversitesi Hastanesi’ne götürülen N.Y. tedaviye alındı. Tedavisinin ardından taburcu edilip tutuklanan N.Y.’nin, İzmir’de muhtarlığa bildirdiği adresin vukuatlı nüfus kayıt örneğine işlenmesi sonucu eşinin yerini tespit ettiği anlaşıldı.

N.Y.’nin ifadesinde, “İş başvurusu için benden vukuatlı nüfus kayıt örneği istendi. Ben de Nüfus Müdürlüğü’nden bu yazıyı aldım. Eşimin İzmir’deki adresini muhtarlığa bildirmesi nedeniyle vukuatlı nüfus kayıt örneğine işlendiğini gördüm” dediği öğrenildi.



TT(İÖ/AAA)