Muharrem İnce, Mersin'in Silifke İlçesi'nde partisinin ilçe kongresine katıldı. Salona girişte davul zurna eşliğinde partilileriyle oynayan İnce, konuşmasında Başbakan Erdoğan'ı eleştirdi. İnce, şunları söyledi:

"Başbakan dün Kahramanmaraş'ta esmiş gürlemiş. Aklına Türk horozu gelmiş. Dün bir baktım gözlerim yaşardı. Meğer ordumuzu ne çok severmiş başbakan. Hani silahlı kuvvetler mensubu bir teğmenin telefonuna sehven terör örgütünün, Hizbullah'ın bilgilerini yükleyip aylarca o çocuğu, o teğmeni hapiste tuttuklarında bu ülkenin Başbakanı Recep Erdoğan değil miydi? Onun savunduğu Türk ordularının paşaları değil, onun savunduğu NATO paşaları, bunu bilin. Recep Erdoğan'a Silifke'den şöyle diyorum; İbret al yere düşen yaprağa, bir zamanlar o da tepeden bakardı toprağa."

CHP DİMDİK AYAKTADIR

Başbakan Erdoğan'ın CHP'ye yönelik eleştirilerine de yanıt veren İnce, "Bazı partiler vardı 300 milletvekili çıkaran, bugün hiç birisi yok. Ama CHP dimdik ayaktadır" dedi. Kendilerinin de yapması gereken şeyler olduğunu kaydeden Muharrem İnce, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Şunu yapmamız lazım, şu Başbakanın ağzına malzeme olmayalım. 'Siz kendi içinizde kavga ediyorsunuz' diyor. Bakın burada haksız değil işte. Onu yapmayalım. Bakın şunu anlatalım, burası deniz kenarında bir yer, levrek balığını bilirsiniz değil mi? İki türlü levrek var bir deniz levreği var, bir de kültür levreği var. Deniz levreğiyle kültür levreğini şöyle ayırt edersiniz, birisi yüzeyden beslenir, üst çenesi uzundur, öbürü dipten beslenir alt çenesi uzundur. Peki levrek Ak Parti olursa neyi uzun olur, dili uzun olur, alttan, üstten, ortadan her yerden götürür. Ülkenin 90 yıllık kurumları kuşatıldı. YÖK, Ak Parti'nin militanı oldu, medya sustu, üniversite konuşamıyor, sivil toplum yok. İşte böyle bir ortamda dik duran bir tane kurum var o da CHP. Bakınız bu ülkenin toprağın üstündeki 90 yıllık birikimlerimizi sattıkları gibi, yerin altındakileri de sattılar. 3 şeyle uğraşıyorlar, geçmişimize küfrediyorlar, bugünümüzü çalıyorlar, şimdi geleceğimizle oynuyorlar, çocuklarımızla oynuyorlar, eğitimle oynuyorlar. Bizim çakma dünya lideri Başbakan, kendini lider olarak tanımlıyor ya, liderleri tarih yazar tarih. Liderlerin sözleri 100 yıl sonra ortada dolaşırsa, sokakta bilinirse o kişi liderdir. Peki 'artistlik yapma al ananı da git' diyen Tayyip Erdoğan. Bundan lider olur mu? Bu çakma lider."