Midyat'a bağlı Şenköy Beldesi'nde bir inşaatta fayans ustası olarak çalışan işçiler 30 yaşındaki Şeref Konak ile 36 yaşındaki arkadaşı Hasan Yaral, kiralık kaldıkları evde dün akşam üşüyünce teneke içerisinde odun yakıp bir süre sonra uyudu. İki işçinin sabah çalıştıkları inşaata gitmemesi üzerine, iş arkadaşları merak etti. Seslenmelerine rağmen evden cevap gelmemesi üzerine içeri giren arkadaşları, Şeref Konak ve Hasan Yaral'ın cansız bedeni ile karşılaşınca, durumu jandarmaya bildirdi.

Jandarma ve savcının yaptığı ilk incelemede inşaat işçilerinin karbommonoksit gazından zehirlenerek öldüğü belirtildi. İki inşaat işçisinin cenazeleri kesin ölüm nedeninin belirlenmesi için otopsi yapılmak üzere Midyat Devlet Hastanesi’nin morguna kaldırıldı.

AİLELERİN GÖZYAŞI

Olayın duyulmasının ardından zehirlenen iki kişinin aileleri hastanede sinir krizleri geçirdi. Gözyaşlarına boğulan acılı aileler yakınları tarafından güçlükle yatıştırdı. Şeref Konak’ın evli ve 3 çocuk babası olduğu, Hasan Yaral’ın da evli ve 9 çocuk babası olduğu öğrenildi.

Olayla ilgili başlatılan soruşturma sürüyor.


MHİ(GG/AAA) (FOTOĞRAF)