MHP İzmir İl Başkanlığı tarafından düzenlenen İstişare Toplantısı'na Genel Başkan Yardımcısı Gaziantep Milletvekili Semih Yalçın, Grup Başkanvekili İzmir Milletvekili Oktay Vural, İzmir Milletvekili Ahmet Kenan Tanrıkulu ile parti yöneticilerinin de aralarında bulunduğu yaklaşık 800 kişi katıldı. MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, Irak'ın kuzeyindeki Bölgesel Kürt Yönetimi Başkanı Mesud Barzani'nin AK Parti Büyük Kongresi'nde onur konuğu olmasına tepki göstererek, şunları söyledi:

"Türkiye'de herkesin 'Bugünleri de mi görecektik' diye kaygılandığı bir dönemi yaşıyoruz. Bu milletin oylarını alan bir Başbakan'ın, Öcalan'dan medet umduğu bir dönemi yaşıyoruz. Kundaktaki bebeleri öldüren, askeri, polisi öldüren, Foça'daki köylüleri öldürenlerle Türkiye Cumhuriyeti Başbakan'ı nasıl olur da muhattap olur. İsyanım buna. İsyanım buna, yüreğim yanıyor. Bu milletin evlatlarının oyunu alanların yaptığı kurultaylarda, askerine, polisine kurşun sıkanları besleyenlerin, Barzaniler'in onur konuğu olarak ne işi var? Evet üzülüyorum. Bir terör örgütü ile müzakere edip seçim pazarlığı yaparak, bana kalleşçe pusu kuranlarla birlikte işbirliği yapan bu zihniyeti, önce milletime sonra ona oy veren değerli kardeşlerimin vicdanlarına havale ediyorum. Görülmüştür ki terörle mücadele askıya alınmıştır, 'Analar ağlamasın' diyerek anaları ağlattılar. Oslo'da masaları tekrar kurup bu süreci millete hazmettirmeye çalışıyorlar. Ana muhalefet partisi 'Oslo da Oslo' diye tutturmuş. Bu ne gaflettir Yarabbim. Öyle bir noktaya gedik ki terör örgütü ile mücadele siyasi uzantılarla müzakere edilirken Başbakan beyaz bayrak sallıyor beyaz bayrak."

MHP Grup Başkanvekili Vural, Barzani'yi onur konuğu olarak ağırlayan AK Parti'ye yönelik eleştirilerini şöyle sürdürdü:

"Bugün birileri Damat Ferit gibi Sevr'i imzalıyorlarsa İmralı'nın yol haritasını imzalıyorlarsa, bunu yırtıp atmak da bize düşer. O zihniyeti işgalden kurtaracağız. Türk bayrağını onların kafasına dikeceğiz. Türkiye nereye gidiyor? AKP yöneticileri dahi bize 'İyi ki siz varsınız' diyor. Bu zihniyetten Türkiye'yi kurtarmanın yolu, demokrasi içinde çözüm bulmamızdır. Çözüm nedir? Millet iradesini milliyetçi iradeye dönüştürmek gerekiyor. AKP ve CHP'nin zihinlerini, PKK terör örgütü siyasal Kürtçülük vesayet altına almış. Atatürk'ün kurduğu parti 'Türkiye'de Kürt meselesi vardır' diyor. Yakında Öcalan'ı da Merkez Yönetim Kurulu'na alırlar. Hepsi koro halinde bu millete, uçuruma götürecek yabancıların projelerini empoze ediyorlar. Müslüman mahallesinde salyangoz satılmaz. Bunları onlara öğreteceğiz. Başbakan bir taraftan terörle kucaklaşan BDP'lilerin dokunulmazlığını kaldıralım derken kendisi gidiyor Öcalan ile kucaklaşıyor. Senin dokunulmazlığını ne zaman kaldıracağız?"

"HABUR'DAN SONRA BU FACİAYI DA MİLLET YAŞADI"

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın da MHP'nin siyasi nezaket gereği rakip siyasi partilerin kongrelerine genel başkan yardımcısı düzeyinde katılım gösterdiğini, AK Parti Büyük Kongresi için de iki genel başkan yardımcısının görevlendirildiğini, ancak Barzani'nin katılımının öğrenilmesiyle protesto edilip gidilmediğini anlattı.

Yalçın, "Barzani'nin kongrede olduğu maalesef doğru. Habur fotoğrafından sonra bu faciayı da millet yaşadı. Bu tip kongrelere genel başkan yardımcılarını göndeririz. İki genel başkan yardımcımız da görevlendirilmişti. Genel Başkanımız Devlet Bahçeli, saat 11.00'de bu görevlendirmeyi Barzani'nin orada olması nedeniyle iptal etti ve protesto etti. Barzani'nin AKP kongresini ziyareti bardağı taşıran son noktadır. Bu bardağı taşırma meselesinin de Türk milleti tarafından artık görülmesini istiyoruz. Bunun görüleceği yer yerel seçimlerdir. Bu seçimlerde MHP çok ciddi sıçrama yapacaktır" dedi.

"AKP GOYGOYCULARINI ŞEHİT CENAZELERİNE GÖNDERİYOR"

MHP İzmir Milletvekili Ahmet Kenan Tanrıkulu da AK Parti'lilerin şehit cenazelerine katılarak, tepkileri engellemeye çalıştığını öne sürerek, "AKP goygoycuları, şehit cenazelerine gönderiyor. Hiç kimse bizlerin ağzını tıkayamaz. Hiç kimse içimizden geçen protestoyu engelleyemez. Vicdanlarımızı yaralayan protestoyu engelleyemez. İnsanlarımız tepki gösteriyor ama ona bile tahammül gösteremiyorlar. Etraf güvenlik görevlisi ile kaynıyor. İktidar partisinin birkaç mensubu ki utançtan araya bile giremiyorlar, bir yandan tepkileri engelleme gayretindeler" dedi.

"OYUNU BOZACAĞIZ"

MHP İzmir İl Başkanı Necat Karataş ise İzmir'deki CHP belediyeciliğini eleştirerek, "CHP zihniyeti İzmir'e bir şey yapmadı. İzmir'de metro inşaatı yıllardır sürüyor. Bir iki ay da değil yıllardır sürüyor. Bunların başarılı olduğu tek şey parasını bastırıp konser düzenlemek. 'Biz metroda başarılı olamadık ama en azından İzmirliler'i eğlendirelim' diyorlar. AKP İzmir'i cezalandırıyor, olimpiyatlar ve Avrupa Futbol Şampiyonası geldi mi ki EXPO gelsin? Ben EXPO'nun İzmir'e geleceğini tahmin etmiyorum. Kimse İzmirli'yi kandırmasın" diye konuştu.



ED(AÖ/SS)