MHP'nin, Kültürpark'taki B-1 holündeki 10'uncu Olağan Genel Kurulu, Divan Başkanlığı'na MHP Genel Başkan Yardımcısı Edip Semih Yalçın'ın seçilmesiyle başladı. Kongreye, mevcut İl Başkanı Necat Karataş ile yönetim kurulunda bulunduktan sonra kendisine rakip olarak çıkan Akın Biliç, başkan adayı olarak katıldı. MHP Grup Başkanvekili ve İzmir milletvekili Oktay Vural, İzmir Milletvekili Kenan Tanrıkulu ile partinin önde gelen isimlerinin de katıldığı kongrede kürsüye çıkan il başkan adayları, delegelere projelerini anlattıkları birer konuşma yaptı.

"TAYYİP PAŞASINA DİK DURUYORUZ"

İl başkan adaylarının konuşmaların ardından ise kürsüye Oktay Vural çıktı. Dünyanının MHP'yi izlediğini söyleyen Vural, "Yedi düvel, milliyetçi harekete bakıyor. Az oy aldı, şu oyu aldı. Ama MHP hiç eğilmedi, hiç bükülmedi. Evren paşalara da dimdik durduk. Şimdi de Tayyip paşasına dimdik ayakta duruyoruz" dedi. Türkiye'nin iki parti arasında sıkıştırılmak istendiğini söyleyen Vural, şöyle devam etti:

"İzmir'de bir taraftan İzmir'i esir almak isteyen, Cumhuriyet'le, memleketimizle, Türklüğümüzle, müslümanlığımızla oynayan parti ile diğer taraftan da 'Cumhuriyet'e kalleşlik yaptı' diyenlerle beraber miting yapma sevdasına girmiş parti arasında sıkışmış. İzmir'i kurtarmalıyız. Gayretli çalışmalarımızla İzmir, bu iki hareketin mecburiyetinden kurtulacaktır. Genel başkanımızın öncülüğünde, açılım paçavralarını, yırttık attık. Ermeni protokollerini yırttık attık. Milliyetçi hareketin gücü budur. Şimdi önümüzde yapmamız gereken anayasa değişikliği, cumhurbaşkanlığı seçimleri, araya ve genel seçimlere hazırlanmalıyız. Bizim meselemiz, deniz feneriyle, haksızlık yapanlarla, milletinin fitre ve sadakasını iç edenlerle meselemiz. Unutmasınlar ülkücü hareket, beraber ve birlikte oyunları bozacak güce sahiptir. Geçmişinden utanan değil, sevincini de acısını da paylaşan bir hareket olarak buralara geldik, kimsenin adamı olmadık. MHP mutlaka kazanacaktır. Buna iman ettik."

ARBEDE YAŞANDI

Oktal Vural ve diğer partililerin salonu terk etmesinin ardından, divan başkanı MHP Genel Başkan Yardımcısı Edip Semih Yalçın, birlik ve beraberlik görüntüsü vermesi için il başkan adaylarını sahneye çıkardı ve el ele tüm salonu selamlamalarını sağladı. Tarafların yerlerine geçmesinin ardından bu kez iki adayın taraftarları arasında sözlü tartışma, arbedeye döndü. Bu sırada bazı partililerin birbirlerine sehpa fırlatmaya, bazılarının kürsüyü işgal etmeye çalıştığı gözlendi. Solandaki arbede, Eski İl Başkanı Müsavat Dervişoğlu'nun krsüye çıkıp yaptığı konuşmanın ardından sona erdi. Partililerin salondan çıkartılıp sadece delegelerin içeride kalmasından sonra oylamalara geçildi.



TY(AÖ/SS)