Adana'da Ak Parti Merkez Seyhan ilçe yönetiminin yeni hizmet binasının açılışını yapan Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, vergi rekortmenleri ödül töreninde Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan'la birlikte kendilerini 'şov yapmakla' suçlayan MHP Adana milletvekilleri Ali Halaman ve Seyfettin Yılmaz'a "Memleketin sorunları sloganlarla çözülmedi" diyerek yanıt verdi.

Bakan Şimşek, parti binasının açılışına Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Adana Milletvekili Ömer Çelik, Adana Milletvekili Fatoş Gürkan, İl Başkanı Ziyaeddin Yağcı, Seyhan Belediye Başkanı Azim Öztürk ile birlikte katıldı. Ak Parti Seyhan İlçe Başkanı Kasım Pamuk ve yönetim kurulu üyelerini kazandırdıkları yeni hizmet binasından dolayı kutladı.

Açılışta konuşan Bakan Şimşek, muhalefetin başarıyı hazmedemediğini ileri sürerek, vergisini ödeyen herkesin milliyetçi olduğunu söyledi. Bakan Şimşek, şunları söyledi:

"Hepimiz milliyetçiyiz. Vergisini ödeyen herkes milliyetçidir çünkü onlar ülkelerine katkıda bulunuyorlar. Bunlar sloganla olmuyor değerli kardeşlerim. Memleketin sorunları sloganlarla çözülmedi. Eğer öyle olsaydı, sorunlar çoktan çözülmüş olurdu. Bunun için çalışmamız lazım. Fakat Adana nedense biraz geride kalmış, o maalesef sahnelendi. Onu gördüm. Bakın orada da söyledim; ben Gaziantep milletvekili idim. Orada da var muhalefet. Biliyorsunuz Gaziantep yıllarca CHP'nin kalesi olarak bilinirdi. Fakat iş Antep'i büyütmeye, geliştirmeye gelince bir uyum söz konusu. Ancak şimdi bakıyorum başarı hazmedilemiyor."

"TÜRKİYE GELİŞİYOR, KALKINIYOR"

Türkiye'nin her alanda gelişip kalkındığını ifade eden Şimşek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"1990 yılında Türkiye'nin milli geliri 198 milyar dolardı. 2002 yılında ise 200 milyar dolar. Yerinde saymış. Ama AK Parti, sizin çabalarınızla başa gelen bu ekip, yaklaşık 200 milyar dolar civarından aldığı milli geliri son 60 yılın en büyük küresel krizine rağmen 770 milyar doların üzerine çıkarmış. 2007 yılından bu yana küresel ekonomide büyük bir kriz yaşanıyor. Dünyada da en büyük sorun işsizlik. Mesela AB'de 27 tane ülke var. Tek bir kişiye iş bulamadılar. Hatta 2 milyon kişi işini kaybetti. Ama Ak Parti hükümeti, yaklaşık 3.8 milyon vatandaşına iş buldu. Ama tabiki daha çok çalışmamız lazım."

"ADANA TEŞVİĞİN MERKEZİNDE"

Eleştirilerin acımasız olduğunu, Adana'nın teşviğin merkezinde yer aldığını söyleyen Şimşek, "Biz teşvik sistemini değiştirdik. Artık bölgeler ve iller bazında teşviğin anlamı kalmadı. Adana teşviğin merkezindedir. Şimdi Adana'da ithal edilen herhangi bir ürün 5'inci bölge teşvikini alıyor. Yani ithal edilecek ürünleri siz burada üretin, sanki 5'inci bölgedeymiş gibi teşvik alırsınız" diye konuştu.

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Ömer Çelik ise Maliye Bakanı Mehmet Çelik'le uçakta sohbet etme imkanı bulduğunu ancak birlikte ilk defa bir programa katıldıklarını söyledi.

Konuşmaların ardından Bakan Şimşek ve beraberindekiler birlikte hizmet binasının açılışını yaptı ve partililerle birlikte binayı gezdi.