Balyoz Davası'nı MHP'li Milletvekilleri Ruhsar Demirel, Lütfü Türkkan ve Bülent Belen izledi. Milletvekilleri duruşmaya verilen arada tutuklu sanık MHP İstanbul Milletvekili Engin Alan ile sohbet etti. Tutuklu sanık Engin Alan duruşmada mütalaaya karşı savunmasını yaptığı sırada MHP'li vekillerin de notlar aldıkları görüldü.


Engin Alan'ın savunmasını tamamlamasının ardından MHP'li vekiller de Silivri Cezaevi'nin yanında bulunan duruşma salonu önünde basın mensuplarının sorularını yanıtladı. MHP Genel Başkan Yardımcısı Ruhsar Demirel, şunları söyledi:


"Milliyetçi Hareket Partisi milletvekilleri olarak İstanbul milletvekilimiz Engin Alan Bey'in de içinde yer aldığı duruşmayı izledik. Biz adaletin tecelli etmesini istiyoruz. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve bütün teşkilatımız adına buradayız ve bizim tek bir arzumuz var. Adaletin koruyuculuğunu, kollayıcılığını, eşitliğini bütün tutuklular için gerçekleşmesi arzusundayız. Umuyoruz en kısa sürede bu gerçekleşecektir. Biz Sayın Alan'ın kendi ifadesiyle savunma değil açıklamasına yani son söz olarak söylediklerine tümüne katılıyoruz ve kendisini bir an önce mecliste aramızda görmek arzusundayız."


MHP'li milletvekilleri, yaptıkları basın açıklamasının ardından Silivri Cezaevin'den araçlarıyla ayrıldı.


SK (MK) (FOTOĞRAF)