Öğretmenevindeki yemeğe MHP Genel Başkan yardımcısı Erzurum Milletvekili Oktay Öztürk, Genel Sekreter Yardımcısı Abbas Bozyel, MYK üyeleri Muharrem Yıldız, Taner Gökçek, M. Bülent Karataş, MHP Kars İl Başkanı Yaver Özcan ve partililer katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marş ardından konuşma yapan MHP Genel Başkan Yardımcısı Oktay Öztürk, 'Kerbela'nın bitmediğini' savunurken, şöyle konuştu:

Şöyle bir coğrafyamıza bakın; yaradanın Kuran'da emirle donattığı Müslümanlar bunlar mı? Allah yarattığı kullarına zulüm eder mi? Ama galiba terbiyeye ihtiyacımız var. Bir yerlerde yanlışlık var. Dünyanın hiçbir ülkesinde bu kadar insanın katline ferman vermiş bir eşkıyanın önüne gidip de ondan akıl soran, tıktığı cezaevinde ondan akıl soran, hiçbir hükümet yoktur. Eğer bu gidiş devam ederse yarın bu meczubu, bu bebek katilini Meclis'e getirmek için yollarına asfalt dökerlerse hiç şaşmayın." 

Bir tiyatro oyunununun sahnelendiğini oynandığını ileri süren Oktay Öztürk, sözlerini şöyle sürdürdü: 



"Yalvarıyoruz şimdi Başbakana; 'Yapma, etme, çatma bunlara' Çünkü arkasından hangi tavizi vereceğini bilmiyoruz. Bu tiyatroyu perde perde seyrediyoruz. Seyrediyoruz ama sevgili dostlar bu tiyatronun son perdesinin okunmasına müsade etmeyeceğiz. Buna fırsat bulamayacaklar. Ama bunun için sizlerin yeniden tabiri caizse abdestinizi tazelemeniz gerekiyor. Bu vatan sadece ülkücü hareketin, milliyetçi hareketin, sırtına yüklenmiş bir vatan değildir. Bu çatı çökerse hiç kimsenin kurtulması için özel bir yer yok. Hepimiz bu çatının altında kalırız. Şimdi herkes bize bakıyor, 'Nerdesiniz?’ diye. Sayın genel başkanımız bazen bir takım davranışların, hareketlerin önünü kesiyor. Bu ülkenin nimetlerinden azami ölçüde istifade edenlerin de bu taşın altına ellerini sokması gerekiyor."