MHP Genel Başkan Yardımcısı Münir Kutluata, partisinin Pamukova İlçe Teşkilatı 10’uncu olağan kongresine katıldı. Kutluata yaptığı konuşmada Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve hükümeti eleştirdi.

AK Parti hükümetinin, altyapı uygun değilken hızlı tren icat ederek vahim kazanın olmasında başrol oynadığını ileri süren Kutluata "Pamukova'da 22 Temmuz 2004 tarihinde meydana gelen tren kazasında hayatını kaybeden 41 vatandaşımızı rahmetle anıyorum. Tren kazası davası tam 7.5 yıl sonra zaman aşımından dolayı düştü. Peki bir makinist hatası mıydı, tabi ki değildi" dedi. Kutluata sözlerini şöyle sürdürdü:

"Sayın Başbakan 2004 Haziran ayında Ankara Garı'nda. Başbakan'ın başına demiryolu şapkası giydirdiler ve eline de işaret tabelası verdiler. Elindeki yeşil tabela ile hızlı treni başlattılar. Ne hızlı tren vardı, ne de hızlı trene uygun ray sistemi vardı. Makinistlere 'siz bundan sonra Ankara'ya hızlı gideceksiniz' denildi ve böyle bir hızlı tren icat ettiler. Çaka çuka çaka çuka zorlarken burada raylardan çıktı. Şimdi hızlı tren davası zaman aşımına uğradı. 'Failleri belli değildir' dedikleri hızlı trenin açılışında, Başbakan'ın kafasına demiryolu şapkasını giydirip eline işaret tabelasını verenleri, hiç değilse milletin önüne çıkarırdınız da milletin vicdanı rahatlardı. Şimdi yeni bir tren hattı çalışmaya başladı Eskişehir- Ankara arasında. Şimdiki hükümet ise buna 'Yüksek Hızlı Tren' diyor. Neden, çünkü normal trene 'hızlı tren' dediler ve onlarca insan öldü."



İÇ(MB/COŞ)