Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç'ın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı'na yazılı soru önergesi veren Akçay, dünyaca ünlü yıldızların hemen hepsinin geçmişte kendilerini ilk kez gösterme şansı bulduğu, büyük ilgi gören, pek çok ülke televizyonundan canlı yayınlanan U-20 Dünya Futbol Şampiyonası'nın, 13 Haziran- 21 Temmuz 2013 tarihleri arasında Türkiye'de düzenleneceğini hatırlattı. Akçay şöyle dedi:

"Futbol Federasyonu eski Başkanı Mahmut Özgener, U-20 Dünya Futbol Şampiyonası'nın yapılacağı 11 il arasına Manisa ve İzmir'i kendisinin aldırdığını, ancak daha sonraki yönetim tarafından Manisa ve İzmir'in bu organizasyonun yapılacağı iller listesinden çıkartıldığını açıklamıştır. U-20 Dünya Futbol Şampiyonasının yapılacağı iller arasından Manisa ve İzmir'in çıkartılması sonucunda turnuvanın yapılacağı iller arasında Ege Bölgesi'nden hiçbir il yer almamaktadır. Manisa, bu üvey evlat muamelesini hak etmiyor."

Akçay önergesinde şu sorulara yanıt istedi:

"Türkiye Futbol Federasyonu, U-20 Dünya Futbol Şampiyonası'na ev sahipliği yapmak için ne zaman başvurmuştur? FİFA tarafından bu organizasyon Türkiye'ye hangi tarihte verilmiştir? U-20 Dünya Futbol Şampiyonasına ev sahipliği yapması düşünülen 11 il arasında Manisa ve İzmir'in de yer aldığı, daha sonra Manisa ve İzmir'in bu listeden çıkartıldığı yönündeki iddialar doğru mudur? Eğer doğruysa Manisa ve İzmir hangi tarihte bu listeden çıkartılmıştır? U-20 Dünya Futbol Şampiyonası'nın yapılacağı illerde ve statlarda FİFA ve Türkiye Futbol Federasyonu tarafından hangi kriterler aranmaktadır? Manisa ve İzmir'de bu kriterler mevcut mudur? Eğer mevcut ise 2005 Universiade Olimpiyatları'ndan yüzünün akıyla çıkmış olan Manisa ve İzmir'in bu listeden çıkartılmasının gerekçesi nedir? Bu karar ile Manisa ve İzmir, hatta tüm Ege cezalandırılmak mı istenmektedir? 2020 EXPO'ya aday olan İzmir'in bu organizasyon listesinden çıkartılarak büyük bir tanıtım fırsatının kaçırıldığı yönündeki eleştirilere katılıyor musunuz?"



MHÖ(AÖ/COŞ) (FOTOĞRAF