Ülkenin büyük bir bölümünde etkili olan bunaltıcı sıcaklıklar, hafta sonu kısmen de olsa Antalya’da yerini hafif yağmura bırakacak. Meteoroloji Bölge Müdürlüğü’nden yapılan değerlendirmeye göre, hafta sonuna kadar 42 dereceye çıkacak hava sıcaklığı yerini cumartesi ve pazar günleri öğleden sonraları hafif yağmura bırakacak.

Antalya Meteoroloji Bölge Müdürü Necip Duman, hafta sonu sıcaklıkların birkaç derece düşerek 33- 34 derecelerde seyredeceğini, cumartesi ve pazar günleri öğleden sonraları ise atmosferin üst seviyelerindeki soğuk havadan kaynaklanan gökgürültülü hafif sağanak yağışın beklendiğini söyledi.

Necip Duman, 25 Haziran Pazartesi’den itibaren ise atmosferdeki soğuk hava tabakasının Türkiye'yi terk edeceğini ve hem sıcaklıkların hem de nem oranının yükseleceğini kaydetti. Bunaltıcı sıcaklıkların gölgede 35- 37 derece, açıkta ise 40- 42 derecede seyredeceğini açıklayan Duman, şehirde birçok noktada ölçüm yapan termometrenin ise ölçüm tekniği hatalı olduğu için yüksek dereceler gösterdiğini dile getirdi.