Kocaeli ve Sakarya bölgelerinde deniz seviyesinden biraz yükseklerde 25 ile 60 santim arasında değişen kar kalınlığı, Samanlı Dağları'nın en yüksek kesimi olan Kocaeli'deki Kartepe'nin zirvesinde ise yıllar sonra ilk kez 3 metreye ulaştı. Kartepe'deki kayak merkezinin de bulunduğu Green Park Resort Otel'e dün akşam saatlerinden itibaren ulaşım ancak paletli araçlarla yapılabildi.

ZİNCİRLEME KAZA 1 ÖLÜ, 10 YARALI

Kar yağışı nedeniyle TEM Otoyolu'nun İzmit Bekirdere Rampası'nda dün gece yine kar yağışı nedeniyle kayan araçların neden olduğu kaza da can aldı. 15 aracın karıştığı ve bir kişinin öldüğü, 10 kişinin de yaralandığı kazanın ardından yolun Ankara istikameti uzun süre ulaşıma kapalı kaldı. Birçok kez hatırlatıldığı gibi TEM'in Kocaeli geçişindeki Bekirdere Rampası, Gültepe Tünelleri ve viyadük geçişleri ile Dilovası Rampası'nın karlı havalarda ne kadar tehlikeli olduğunu bir kez daha hatırlattı.

ÜNİVERSİTELİLERİN ÇOĞU DERSE GİREMEDİ

Bu arada Kocaeli Üniversitesi Kampüsü ile Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi'nin de bulunduğu Umuttepe'de de kar kalınlığı yarım metreyi aştı. Dün öğrencilerin büyük bir bölümü kampüs içinde yürümekte ve anfilere gitmekte zorlanırken, birçok ders iptal edildi. Öğretim görevlilerinin de birçoğu kampüse ulaşamadı. Derslere girmeyen öğrenciler de bu zamanı kartopu oynayarak değerlendirdi.

METEROLOJİDEN UYARI

Kocaeli Metoroloji Müdürlüğü ise, bu sah karın durması ve güneş açmasına rağmen, gece yarısından itibaren bölgede çok daha etkili bir kar yağışının beklendiğini ve bu yağışın yarın akşama kadar süreceğini açıkladı. Meteoroloji yetkilileri ayrıca bu gece hava sıcaklığının da eksi 4- 5 dereceye kadar düşmesinin beklendiğini, bunun da don anlamına geldiğini belirterek, özellikle yollarda dikkatli olunmasını istedi.

MB,EY(MB/COŞ)