Manisa Valisi Halil İbrahim Daşöz, Manisa'yı Mesir'i Tanıtma ve Turizm Derneği Başkanı Ufuk Tanık ile yönetim kurulu üyelerini ziyaret etti. Manisa'nın simgesi olan mesir macununu yaşatmak için derneğin büyük gayret gösterdiğini belirten Dernek Başkanı Ufuk Tanık, özellikle tanıtım konusunda sivil toplum kuruluşları, odalar, kurum ve belediyelerle kapsamlı çalışmalar yapılması gerektiğini belirtti. Tanık, "Mesir macunu ve festivali hepimizin bir geleneği. Bu değerimizi birlik ve beraberlik içinde en iyi şekilde kullanmamız gerekir" dedi.

Tanık, mesir macununun, artık sadece Türkiye'nin değil dünyanın bilmesi gereken bir ürün olduğunu dile getirdi. Tanık, "Bunun için mesir macunu ihracatına başladık. Kimseyi aracı koymayarak direk derneğimiz kanalıyla basta Amerika olmak üzere Arap ülkelerine macunumuzu ihraç ettik. 2011 yılında 4 ton mesir macunu ihracatı yaptık. 2012 yılı hedefimiz 10 ton ihraç etmek. Şu anda Almanya, Rusya, İran ve Avusturya'daki bazı firmalarla görüşmelerimiz sürüyor. Gönderdiğimiz numunelerden olumlu sonuçlar alıyoruz. En kısa zamanda bu ülkelere de macunumuzu tattıracağız" diye konuştu.

MACUN HAVALANIYOR

Mesir macununun tanıtımıyla ilgili çalışmalar hakkında da bilgi veren Ufuk Tanık, Nisan ayı içerisinde THY bünyesindeki iç ve dış hat seferlerinde, yolculara mesir macunu dağıtımına başlayacağını kaydetti. Tanık, "Öncelikli olarak THY Genel Müdürü ile görüşüp dağıtımın nasıl yapılacağını belirleyeceğiz. İç ve dış hatlarda Manisa üzümünün dağıtılacağını öğrendik. Ardından Nisan ayı içerisinde de macunumuz dağıtılmaya başlanacak. Bu yıl kutlanacak olan 472'nci Uluslalarası Mesir Festivali'nin ardından THY ile mesir macunumuzun tanıtımını görkemli bir törenle yapacağız. Artık THY vasıtası ile iç ve dış hatlarda sefer yapan yolcular macunumuzu tadacak" dedi. Tanık, Nisan ayından sonra KOSGEB'den de destek alıp üretim kapasitelerini yükselteceklerini dile getirdi.

Vali Halil İbrahim Daşöz, mesir macununun Manisa için önemli bir turizm değeri olduğunu ifade edip, tanıtımı konusunda herkesin üzerine düşen görevi yerine getirmesi gerektiğini söyledi.