KKTC Başbakanı İrsen Küçük’ün ziyaretine, KKTC Ankara Büyükelçisi Mustafa Lakadamyalı ve KKTC Güzelyurt Belediye Başkanı Mahmut Özçınar da katıldı. Manisa Valisi Halil İbrahim Daşöz, 472. Uluslararası Mesir Festivali’nin onur konuğu ülke olarak Manisa’ya geldikleri için KKTC Başbakanı İrsen Küçük ve heyetine teşekkür ederek, "Adeta kardeşler Manisa’da buluşup, hasret gidermiştir. KKTC’nin grupları, ekipleri festivalimize renk katıyorlar. Tüm Türk halkı gibi Manisa halkı da sizlerin haklı davasında hep yanınızdadır. KKTC, bu haklı davasında başarılı bir sonuca ulaşacak ve yükselmeye, gelişmeye devam edecektir. Sizlerin mutluluğu, gelişmesi bizleri de mutlu ediyor" diye konuştu.

Manisa’da iki günlük ziyaretleri boyunca halkın yoğun ilgisini gördüklerini dile getiren KKTC Başbakanı İrsen Küçük, "Gösterilen ilgiden çok memnunuz. Festivale KKTC’yi onur ülkesi olarak kabul etmeniz bizleri mutlu etmiştir. KKTC halkı olarak Manisa’ya çok teşekkür ediyoruz. Türk milleti için değerimizi bir kez daha yerinde görme imkanına sahip olduk" dedi.

Konuşmaların ardından Vali Daşöz, KKTC Başbakanı İrsen Küçük’e plaket ve içinde Manisa Bezi ile Mesir macununun bulunduğu bir sepet hediye etti. Başbakan İrsen Küçük ise koza İşi işleme tablosu ile Kıbrıslı Türkler'in ilk lideri olan Dr. Fazıl Küçük’ün 'Toplumsal Mücadelemizin Görkemli Günleri' adlı kitabını hediye etti.

KKTC Başbakanı İrsen Küçük ve beraberindeki heyet, Valilik ziyaretinin ardından Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ü makamında ziyaret etti. KKTC’yi bu yıl onur konuğu olarak Manisa’da ağırlamaktan büyük mutluluk duyduklarını dile getiren Başkan Ergün, Başbakan Küçük’e Osmanlı dönemine ait işlemeli kase hediye etti. Belediye ziyaretinin ardından KKTC Başbakanı Küçük, Manisa’dan ayrıldı.



İK(İÖ/SS)