Ramazan ayı nedeniyle Polis Şefkat Evi'nde incelemelerde bulunan Emniyet Müdürü Arif Öksüz, Mersin'de ihtiyaç sahibi herkesin buradan yararlanabileceğini söyledi. Öksüz, 'Kimse aç ve açıkta kalmasın' sloganıyla 26 ay önce bu yola çıktıklarını kaydetti. Geride kalan 26 ayda ihtiyaç sahibi 15 bine yakın vatandaşa yardım yaptıklarını vurgulayan Öksüz, "Her yıl ortalama sadece 25 bin ton gıda malzemesinin dağıtıldığı bir yer burası. Buranın hedefi bu şehirde hiç kimse aç ve açıkta kalmasın. Bu sloganla yola çıktık. Ulaşamadığımız, göremediğimiz, duyamadığımız birileri varsa bunları bizlere iletin. Bizim burada yaptığımız ihtiyacı olanla yardım etmek isteyenlerin ellerini birleştirmek. Bu el de bizler oluyoruz" dedi.

Yardımların bir tanesini bile israf etmeden, şehrin en ücra, en karanlık, en yoksul insanlarıyla buluşturup insanların hakkını insanlara verdiklerini belirten Öksüz, "26 aylık süre içerisinde yardım alan hiçbir vatandaşın bir kare fotoğrafını, bir bilgisini basına, kamuoyuna, televizyonlara vermedik, vermemeye de devam edeceğiz. Burayı harekete geçiren arkadaşlarımız, gönül koyanlar dedik ki, 'Hiçbir insanımız burada rencide olmayacak. Evinden alınacak arabayla, ihtiyacı karşılanıp evine bırakılacak' Biz de bu felsefe ile çalışmaya devam ediyoruz"diye konuştu.

Şevket Evi'ne yardım da beklediklerini ifade eden Öksüz, Ramazan ayında ihtiyaç sahiplerine hem gıda hem de giyim yardımı yapılabileceğini de sözlerine ekledi.