MDOB Müdürü ve Sanat Yönetmeni Erdoğan Şanal, Mersin Marina'da 3 Ekim'de açık hava konseri ile başlayacak yeni sezonla ilgili değerlendirme yaptı. 3 Ocak 1993'te perdelerini sanatseverlere açan MDOB'un bu sezon 20'nci yılını kutlayacağını belirten Erdoğan Şanal, 2012-2013 sanat sezonuna dünya standartlarında gerçekleştirilecek birçok vizyonel adım ve etkinliğin de mimarı olma iddiasıyla başlayacaklarını söyledi.

Mersin'in bir operayı barındıran en şanslı 6 ilden biri olma ayrıcalığını daha da ileriye taşıyacaklarını belirten Şanal, "Opera ve bale sanatlarının Mersin halkı ile organik ilişkisi sezon boyunca gerçekleştirilecek çok çeşitli projelerle yeniden yapılandırılacaktır. Bu doğrultuda müdürlüğümüz, daha önceki yıllarda da sürdürülmekte olan eğitim etkinliklerinin içerik, kapsam ve sıklığını mümkün olan en üst düzeye çıkartma kararlığındadır"dedi.

Etkinliklerini bu yıl genişleterek sürdüreceklerini vurgulayan Şanal, özellikle yeni dönemde iki projeyi çok önemsediklerini, bu projelerden ilkinin yıl sonunda kadar 25 bin öğrenciye ulaşmak, ikincisinin ise il, ilçe ve belde turneleri düzenlemek olduğunu ifade etti. Milli Eğitim Müdürlüğü ile yaptıkları protokol sayesinde öğrencilere opera ve baleyi tanıtmak istediklerini vurgulayan Şanal, "En çok önemsediğimiz bir diğer proje de çevre il, ilçelere düzenleyeceğiz turnelerdir. Bu turneler kapsamında Adana ve Gaziantep, Osmaniye'nin yanı sıra Mardin, Batman, Kahramanmaraş ve Elazığ'a da turneye gideceğiz. Artık yaz aylarında da dinleyicilerimizle bir araya geleceğiz. Arkadaşlarımız zaten çeşitli festivallerde görevli oluyorlardı. Ancak bizler de Mersin'de özellikle yazlık ve beldelerde sahnelerin uygun olduğu mekanlarda halkımızla birlikte olacağız. Senfoni orkestramızı da genişlettik ve bundan sonra her ay bir konser vermeyi amaçlıyoruz" diye konuştu.

Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürü Rengim Gökmen'in yöneteceği 'Carmina Burana' konseri ile sanatseverlerin karşısına çıkacak olan MDOB, 8'i prömiyer olmak üzere 19 eseri sezon içerisinde sahneye taşıyacak.