Mersin Ticaret Borsası koordinatörlüğünde, Büyükşehir ve merkez ilçe belediyelerinin katkılarıyla 17-18 Kasım'da gerçekleştirilecek Narenciye Festivali hazırlıkları büyük oranda tamamlandı. Festivalin merkezi olacak sahil şeridi, Side Sütunları, Kız Kalesi, Galatasaray Meydanı, İskele Bölgesi, Saat Kulesi, Truva Kabartmaları, Hitit Kabartmaları ve Uzuncaburç alanlarında narenciye ürünleri ile kaplandı. Festival alanı 70 ton narenciye kullanılarak süslendi. Narenciyeden yapılmış 3 boyutlu figürlerden oluşan festival korteji kentin tüm sokaklarını dolaşarak Mersinlileri festivale davet edildi. Festivalde kapsamında kente Mısır, Ukrayna, Saraybosna, KKTC, Çin, Mısır ve Japonya'dan gelen grupların gösterilerinde renkli görüntüler yaşandı.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Macit Özcan, "Mersin Narenciye Festivali'nin 750 bin TL'lik bütçesinde Mersin Büyükşehir Belediyesi'nin ortaya koyduğu pay yaklaşık 240 bin TL'dir. Bu çalışma aynı zamanda ayrışan ve Türkiye'nin değişik yerlerinden gelen insanların oluşturduğu bir şehirde barışı, sevgiyi ve kardeşliği pekiştirmek ve insanların birbirini sevmesini sağlamaktır. Diğer amacımızda Mersin'i önce Türkiye'de sonra da Avrupa ve dünyada tanıtarak şehrimizin güzel yanlarını tanıtmış oluyoruz" dedi. Mersin Ticaret Borsası ve Narenciye Festivali İcra Kurulu Başkanı Abdullah Özdemir de festivale 26 ülkeden 600'e yakın yabancı konuğunun katılacağını söyledi.

MİLLETVEKİLİ AKKİRAZ KONSERİ

Türk Halk müziği sanatçısı CHP İstanbul Milletvekili Sabahat Akkiraz, festival kapsamında Yenişehir Belediyesi binası yanında halka açık ve ücretsiz olarak gerçekleştirilen konserde hayranlarına bir konser verdi.