Mersin Büyükşehir Belediye Mezarlığı içindeki Mersin Şehitliği ziyaretine Vali Hasan Basri Güzeloğlu, eşi Ayşe Güzeloğlu, Mersin milletvekilleri Ak Parti'li Çiğdem Münevver Ökten, CHP'li Vahap Seçer, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Hayrettin İmren, Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Erol Ertan, İl Jandarma Komutanı Albay Bedri Dursun ve Mersin Emniyet Müdürü Arif Öksüz katıldı.

Hristiyan cemaatinden vatandaşların da yer aldığı ziyarette Vali Güzeloğlu, şehit aileleriyle selamlaşıp, hal, hatır sorduktan sonra kabirleri tek tek gezerek karanfil bıraktı, dua etti. Duygulu anların yaşandığı ziyarette Vali Güzeloğlu, şehit yakınlarını teselli etmeye çalıştı. Şehitlik ziyaretinde kent protokolü ve şehit yakınları, okunan Kuran'ı dinleyip, dua etti.

Ziyaretin sonunda açıklama yapan Vali Güzeloğlu, birlik ve beraberlik mesajları vererek, "Ülkemizin geleceğe güçlü bir şekilde yürümesi ve bağımsızlığımız şehitlerimizin fedakarlıkları sayesinde vardır. Türkiye Cumhuriyeti gelecek her bayramda daha da güçlenerek bu yürüyüşünü sonsuza kadar sürdürecektir" dedi. Vali Güzeloğlu ve bareberindekiler, şehitlik ziyaretinin sonunda şehit aileleriyle bayramlaştı.

KALP KRİZİ GEÇİREN ŞEHİT ANNESİNE ZİYARET

Vali Güzeloğlu, daha sonra İzmir'in Foça İlçesi'nde terör saldırısında şehit düşen ve Erdemli'nin Limonlu Beldesi'nde toprağa verilen Şehit Uzman Çavuş Hasan Furkan'ın kalp krizi geçiren annesi Durdu Özmen'i tedavi gördüğü hastanede ziyaret etti. Önceki gece kalp krizi geçirip, IMC Hastanesi'ne kaldırılan Durdu Özmen'e geçmiş olsun dileyen Vali Güzeloğlu, sağlık durumuyla ilgili bilgi aldı. Güzeloğlu, devletin şehit ailelerinin yanında olduğuna dikkat çekerek, şehit annesinin sağlığına kavuşması için gerekenlerin yapılacağını söyledi.



Mİ(BY/CK)