Olay, saat 11.00'de merkez Akdeniz İlçesi Camişerif Mahallesi'ndeki Saadet İşhanı'nda meydana geldi. İddiaya göre Çokşen İnşaat adlı firmanın muhasebecisi ve sahiplerinden 24 yaşındaki Serkan Çokşen, bankadan yüklü miktarda para çekerek iş yerine doğru yola çıktı. 3 soyguncu tarafından takip edildiğinden habersiz çalıştığı işyerine geldi. Bu sırada Serkan Çokşen'i takip eden 3 kişi, kar maskeleri takarak zili çalıp işyerini bastı. Firma çalışanlarından parayı isteyen şüpheliler iş yerindekilerin direnişi ile karşılaştı. Çalışanların üzerlerine yürüğü şüpheliler işyerinden çıkıp, Uray Caddesi'ne girip kaçmaya başladı.

PEŞLERİNDEN KOŞANLARA ATEŞ AÇTILAR

Peşlerinden de şirket sahibi ve çalışanlar koştu. Bu sırada soyguncular, üzerlerinden çıkarttıkları tabanca ve bıçakla kendilerini kovalayanlara ateş edip saldırdı. Açılan ateş ve bıçak darbeleriyle şirket ortaklarından Serkan Çokşen, kardeşi 20 yaşındaki Vedat Çokşen ile çalışanlardan 20 yaşındaki Çağlar Kırboğa yaralandı. Şüpheliler ise 3 ayrı sokağa girerek kaçtı.

3 yaralı götürüldüğü Mersin Devlet Hastanesi'nde tedaviye alındı. Şüphelilerin kaçarken attığı kuru sıkıdan dönüştürülmüş tabanca bulunurken, yakalanmaları için çalışmalar sürdürülüyor.



Mİ(AŞ/BK/COŞ)