AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, partisinin Karabük Öğretmenevi’nde düzenlediği bayramlaşmaya katıldı. Partililere hitaben konuşan Şahin, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün, yerel seçimlerin öne alınmasını öngören anayasa değişikliğini yeniden görüşülmek üzere Meclis'e gönderdiğini hatırlatarak, "MHP yan çizmeye başladı. CHP, '27 Ekim olmasın, 3 Kasım olsun' diyordu. Şimdi ise karşı olduklarını söylüyor. Muhalefet başarısız olduğumuzu söylüyor. Madem ki halk nezdinde yıprandık, madem ki ülke yönetiminde başarılı değiliz, siz geleceksiniz bu işleri düzelteceksiniz buna inanıyorsunuz değil mi? Buyurun o zaman, destekleyin, seçimleri erkene alın. Biran önce gidelim. Ama muhalefette cesaret yok. Türkiye işte böyle bir süreç içerisinde" dedi.

Alternatif yürüyüşler düzenleyerek Cumhuriyet'e sahip çıkılamayacağını da söyleyen Mehmet Ali Şahin, şöyle devam etti:

"Cumhuriyet'in 89’uncu yıl dönümünü kutluyoruz. Cumhuriyet'e sahip çıkmak, bu millete hizmet etmekle, sorunları çözmekle olur. Ülkeyi her gün, her ay bir adım daha öne çıkarmakla olur. Cumhuriyet'e sahip çıkmak böyle olur. Ankara’da alternatif Cumhuriyet yürüyüşleri yaparak Cumhuriyet'e sahip çıkamazsınız. Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kurulduğundan bu yana hipodromda yapılır. Resmi tören yapılır, halk da katılır. Bu sene CHP bu törenlere katılmayacak. Bir takım yandaş, marjinal örgütlerle birlikte eski meclis binasının önünden Anıtkabir’e yürüyecekmiş. Bu yürüyüşe de 'seferberlik yürüyüşü' diyor. Arkadaşlar savaşa mı gidiyoruz? Nereye seferberlik ilan ettiniz? Bu, BDP’nin alternatif cuma namazlarına benziyor. BDP’nin alternatif bayram namazlarına benziyor.

CHP’nin BDP ile aynı çizgiye geldiğini savunan Mehmet Ali Şahin, şunları söyledi:

"CHP’li yöneticilere sesleniyorum; BDP ile paralel bir çizgiye gelmek Cumhuriyet noktasında da bölücülük yapmak size yakışıyor mu? Cumhuriyet'i kuran bir parti olarak bu size yakışıyor mu? BDP bunu yapabilir. Onun ne olduğunu tüm dünya, tüm millet biliyor. Ama siz Türkiye’nin en eski partisisiniz. Cumhuriyeti kurduğunu iddia eden bir siyasi partisiniz. Böylesine bir bölücü tavır sergilemek size yakışır mı?"



BD(MÇ/SS)