İstanbul'da reklam ajansı bulunan evli ve 1 çocuk babası E.P., geçen Ocak ayında Facebook'ta Samsun'da oturan ve özel bir gıda şirketinde çalışan G.K. ile tanışarak arkadaş oldu. Genç kadının sayfasındaki fotoğrafların profesyonel çekim olduğunu belirterek kendisinin ajans sahibi olduğunu ve modellik yapmasını istedi. G.K.'nın teklifi kabul etmesi üzerine yine internetten indirdiği modellik sözleşmesini genç kadına gönderip 2 bin 30 TL istedi. Parayı alan E.P. iddialara göre bir süre sonra G.K.'dan mayolu fotoğraflarını istedi. Bunun üzerine genç kadın da kendisinin çektiği mayolu fotoğraflarını e-mail ile E.P.'ye gönderip, ne zaman çekim yapılacağını sordu. Fakat E.P. çekimler için genç kadından 5 bin TL daha istedi. G.K.'nın kabul etmemesi üzerine de, kendisine gönderdiği mayolu fotoğraflarını internette yaymakla tehdit etti.

SAMSUN ÇAĞIRIP YAKALATTI

E.P.'nin kendisini rahat bırakmayacağını anlayan genç kadın, 5 bin TL'yi vereceğini söyleyerek zanlıyı Samsun'a çağırdı. Hatta yol parasının olmadığı söyleyen E.P.'ye 150 TL gönderdi. Geçen Şubat ayında otobüsle Samsun'a gelen E.P. şikayet üzerine yakalanıp gözaltına alındı. Suçlamaları kabul etmeyen zanlı tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılırken, 2 bin 30 TL'sini alan G.K. da soruşturma aşamasında şikayetinden vazgeçti. Ancak sanık hakkında nitelikli dolandırıcılık ve şantaj suçlarından toplam 10 yıl hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Samsun 2'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde dün ilk kez hakim karşısına çıkan E.P., yöneltilen suçlamaları kabul etmedi. İnternet üzerinden tanıştıklarını söyleyen sanık, "Kendisi bana mayolu fotoğrafını gönderdi. Ben ona fotoğraf çekmedim. Stüdyo kiralayıp çekim yapma konusunda konuşuyorduk. Kendisine şantajda bulunup para istemedim. Beni Samsun'a çağırdı. Gelince de polis yakaladı. Şikayet ettiğini o zaman öğrendim. 2 gün sonrada parasını iade ettim. Benden şikayetçi olmadığını söyledi. Hatta nöbetçi mahkemede ifade verdikten sonra beni kendisi yolcu etti" diye konuştu.

Mahkeme heyeti, gelmeyen genç kadının zorla getirilmesine karar verip duruşmayı erteledi.



İA(İS/AAA)