Nesim Öner, 2004 yılında Kulp'un Uzunova Köyü'nde hayvan otlatırken, bulduğu kara mayının patlaması sonucu bir kolunu, parmaklarını ve bir gözünü kaybetti. Psikolojisinin düzelmesi için atletizm sporuna başlayan Nesim Öner, önemli başarılar elde ederek milli oldu. Bundan sonra Bağlar Belediyesi sponsorluğunda spor hayatına devam edecek olan Öner, Belediyenin kendisine sahip çıkmasından çok mutlu olduğunu belirterek şöyle dedi:

"Önümde iki yarışım var. İyi bir şekilde koşmak istiyorum. Orada kürsüye çıkmak istiyorum. Tabii ki bunlar Bağlar Belediyesi'nin destekleri ile olacak. Bağlar Belediyesi bana sponsor oldu. Bunun için daha bir azimle koşmaya çalışacağım."

HEDEF LONDRA OLİMPİYATLARI

Mayın patlamasından sonra uzun bir dönem psikolojik sorunlar yaşadığını ve psikolojik destek almak için spora başladığını söyleyen Öner şunları anlattı:

"Daha sonra Görme Engelli Spor Kulübü'ne girdim. Bir yarış olduğunu duydum ve ben de katılmak istedim. Sonra Denizli'deki Türkiye Şampiyonası'na katıldım. Denizli'deki Türkiye Şampiyonası'nda üçüncü oldum. Bir yıl antreman yaptıktan sonra milli takıma girdim. Yapabildiğimi gördüm ve daha profesyonelce çalışmaya başladım. 2012 yılında Londra Olimpiyatları'na hazırlanıyoruz. Hedefimiz orada dereceye girmek."

'SPONSOR DESTEĞİ OLMADAN ÇOK ZOR'

Nesim Öner'in antrenörü Muhittin Gökçe de, atletizm sporcuları ne kadar iyi olursa olsun, sponsor desteği olmadan başarıya taşımanın çok zor olduğunu söyledi. Gökçe, "Bizim 2012 Londra olimpiyatlarına girmemiz için maddi ve manevi olarak Bağlar Belediyesi destek oldu. Biz çalışmalarımızı daha iyi daha düzenli bir şekilde yapacağız. Belediyenin desteği bizim için bir doping oldu. Bundan dolayı Sayın Belediye Başkanımıza ve kulüp yönetimine ilgilerinden dolayı teşekkür ediyorum" diye konuştu.



MT(GG/COŞ)