Yüksek Hızlı Tren Projesi'nin altyapısında kullanılmak üzere bu bölgede yaklaşık 165 dönmlük alanda açılacak taşocaklarından 2 milyon ton taş alınacağı öne sürüldü. Kocaeli ile Sakarya Valiliği ile iki ilin Büyükşehir Belediye Başkanlıkları da protesto ve tepkilere  rağmen burada taşocağı açılmasında kararlı tutumlarını sürdürüyor. Bölge sekinleri ile çevreciler buradaki doğal dengenin altüst olacağını belirterek taşocağı açılmasından vazgeçilmesini istiyor.  Taşocaklarının açılması kararlaştırılan, piknik yerlerinin de bulunduğu ormanlık alana giden yol üzerine çok sayıda pankart asan Kocaeli ve Sakarya'daki sivil toplum örgütleri, yarın da bu bölgede çok büyük bir piknik düzenleme kararı aldı. 

SAAT 11.000'DE BAŞLAYACAK

İzmit'te yapılan çok sayıda sivil topluk kuruluşu temsilcisinin de katıldığı toplantıda, yarın saat 11.00'de burada sazlı sözlü bir piknik yapılması kararlaştırıldı. Pikniğe Türk Mimarlar Mühendisler Odası, Tabip Odası, Sendikalar, Kocaeli ve Sakarya Üniversitesi'nden gönüllü çevreciler, iki ilin çevre örgütleri, Maşukiye ve Yanıkköy'ün sakinleri katılacak. Pikniğe İstanbul'daki çevrecilerin de katılacağı ve katılımcı sayısının 1000 kişiyi aşabileceği belirtildi. 

165 BİN METREKARELİK ALANDA AĞAÇLAR KESİLECEK

Pikniğin öncülerinden Kartepe Turizm Derneği Başkanı Orhan Bayramin, herkesi bu pikniğe davet ederken, şöyle dedi:

"Maalesef taşocaklarının açılması halinde burada 165 bin metrekarelik alanda bulunan ve 40 metrelik kestane ve ıhlamurlarının da bulunduğu tüm ağaçlar kesilecek. Buraya geleceklere, 165 bin metrekarelik alanda kaç ağaç olduğunu da göstereceğiz. Burada doğa katliamı yaşanacak. Hızlı Tren Projesi'ne karşı değiliz. Bölgede mevcut taşocakları var. Taşların o  mevcut ocaklardan alınmasını istiyoruz. Burada o ocaklar açılırsa bu bölge bir daha kesinlikle eski haline gelmez."



MB(MB/İD)