4 Şubat'ta Zonguldak'ın Karaman Beldesi, 5 Şubat'ta Bolu'nun Mengen İlçesi, 6 Şubat'ta Zonguldak'ın Çaycuma İlçesi ve Saltukova Beldesi'ndeki akaryakıt istasyonlarını soyan 3 kişi, son olarak dün akşam saatlerinde Bartın'ın Ulus İlçesi Abdipaşa Beldesi'ndeki akaryakıt istasyonunu soydu. Ellerinde demir sopa ve tabanca bulunan kar maskeli 3 kişi, üzerlerindeki para ve değerli eşyaları aldıkları çalışanları ellerinden bağlayarak bir odaya kilitledi. Daha sonra istasyonun marketine giren 3 kişi, para ve bir miktar sigara alarak kaçtı. Marketteki güvenlik kamerası tarafından görüntülenen 3 kişiden birinin, kameranın açısını değiştirmeye çalışması dikkat çekti.

4 gün içinde meydana gelen 5 soygunun gerçekleştiği bölgelerdeki güvenlik kamera kayıtlarını inceleyen polis ve jandarma ekipleri, görüntülere yansıyan bir taksiden şüphelendi. Sahibi belirlenen 67 T 0488 plakalı taksi, gece Zonguldak girişinde Çınartepe Mahallesi'nde durduruldu.

Araçta yapılan aramada 2 kar maskesi, eldiven, kuru sıkı tabanca, biber gazı, sopa, 37 plastik kelepçe ve cep telefonu bulundu. Gözaltına alınan sürücü 29 yaşındaki Mustafa Ö., yanında bulunan 22 yaşındaki Gökhan D. ve 31 yaşındaki Aykut S.'nin evlerinde yapılan aramada da 375 paket sigara ve elektroşok aleti ele geçirildi. Şüphelilerden aldığı sigaraların satıldığı saptanan bir işyerindeki 507 çalıntı sigaraya da el konuldu.

5 akaryakıt istasyonundan yaklaşık 14 bin lira para ve bin paket sigara çaldıkları belirlenen şüphelilerin sorgusu sürüyor.



GG(EE/BT)