Mardin Emniyet Müdürlüğü İstihbarat ve Terörle Mücadele Şube ekipleri, 21 Mart'taki Nevruz öncesinde, el yapımı bombalı, molotoflu saldırı hazırlığında olduklarını belirlediği, PKK'nın gizli şehir yapınlanması KCK'nın gençlik yapılanması yönelik Nusaybin ve Kızıltepe İlçesi'nde eş zamanlı operasyon düzenlendi. Operasyonda 13 kişi gözaltına alınırken, kullanıma hazır 15 el yapımı bomba ile 15 molotof kokteyli ele geçirildi.

Gözaltına alınan şüphelilerin daha önce Nusaybin ile Kızıltepe'de araç yakma, molotof kokteyli ve el yapımı bomba atma, kundaklama eylemlerine karıştıkları Mobese kameralarından tespit edildi. Mardin Emniyet Müdürü Derviş Kara, son günlerde terör örgütü PKK'ya yönelik başarılı operasyonlar yaptıklarını belirterek, Nusaybin ve Kızıltepe'de molotof kokteyli ve el yapımı bomba atma, kundaklama eylemlerine karıştıkları tespit edilen 13 kişinin gözaltına alındığını söyledi. Kara, şöyle konuştu:

"Bu kişiler hakkında yasal işlem devam ediyor. Gözaltına alının 13 kişi daha önce Kızıltepe ve Nusaybin'de kamu kurum binalarına ve bankalara molotof kokteyli attığı tespit edildi. Vatandaşımızın huzurunu bozan her türlü eyleme karşıyız. Vatandaşın mal ve can güvenliğini korumak için polisimiz 24 saat aralıksız çalışmalarını sürdürüyor."

Bu arada Mardin'de son 1 ay içerisinde düzenlediği operasyonlarda Kızıltepe, Nusaybin ve Derik İlçesi'nde KCK'nın gençlik yapılamasına yönelik düzenlediği operasyonda 55 molotof kokteyli, el yapımı 15 bomba, 7.5 kilogram patlayıcı ile Diyarbakır-Mardin yolu üzerinde de bir araçta 150 kilogram patlayıcı ele geçirildi.



AA,NG(GG/İD)