Sabah erken saatlerde, Manisa-İzmir Karayolu Sabuncubeli mevkiinde zincirsiz çıkan bazı araçların yolu kapatması sonucunda İzmir-İstanbul Karayolu yaklaşık 2 saat kapalı kaldı. Araçların çekilmesinden sonra yol trafiğe açıldı.

Manisa’nın yüksek rakımlı ilçelerinde 450 köy yolu sabah saatlerinde kapandı. İl Özel İdaresi ekipleri 14 ekiple yol açma çalışmalarına başladı. Özel İdare Genel Sekreteri Selami Katran; Merkez, Kula, Demirci, Gördes, Alaşehir, Sarıgöl, Selendi, Salihli, Köprübaşı, Turgutlu, Akhisar, Kırkağaç, Soma, Saruhanlı ve Gölmarmara’da ulaşıma kapanan köy yollarının açılması için çalışmalara hızla başladıklarını söyledi.

İlçe merkezinde ise 6 yıl aradan sonra yağan ikinci kar, Manisa Valisi Halil İbrahim Daşöz ile Spil Dağı Polis Lokali’nde kahvaltı yapan öğrenciler ve Yardımsevenler Derneği üyesi kadınları sevendirdi. Burada öğrenciler doya doya kartopu oynadı.

Meteoroloji Müdürlüğü yetkilileri, kar yağışının yarın sabaha kadar aralıklarla süreceğini, gündüz 2 derece olan sıcaklığın gece sıfırın altında 2 dereceye düşeceğini belirtti.



MHÖ(İÖ/CK)