Manavgat'ta dün akşam saatlerinde başlayan ve gece yarısı şiddetini artıran yağış yaşamı olumsuz etkiledi. Bazı ev ve işlerini su bastı, yolda oluşan su birikintileri nedeniyle araçlar mahsur kaldı. Kasaplar Mahallesi'nde ise su kanalının taşması nedeniyle bir evin istinat duvarı yıkıldı. Evlerin zemin katlarını su bastı. Belediye ekipleri konutların bahçesinde su birikmesine neden olan pek çok evin istinat duvarında iş makineleriyle delikler açtı.

İlçe merkezi ve Side Kavşağı'ndaki su birikintileri de sürücülere zor anlar yaşattı. Pek çok araç, yağmur göletlerinde kaldı. Yine ilçe merkezinde pek çok işyerini su bastı. İşletmeciler kendi çabalarıyla suyu tahliye etmeye çalıştı.

BELEDİYE YARDIM EDECEK

Kasaplar Mahallesi'nde inceleme yapan Manavgat Belediye Başkanvekili Erşan Özden, başkan yardımcıları Hasan Şimşek ve Hasan Şekerlisoy, vatandaşlara gerekli desteğin verilmesi için belediye ekiplerini yönlendirdi. Fırtına ile birlikte yağmurun aniden bastırmasının hayatı olumsuz etkilediğini belirten Belediye Başkanvekili Özden, fırtına sonrası ağaçlardan kopan yapraklı dalların rögar kapaklarını tıkadığını, bunun da su baskınlarına yol açtığını söyledi. Başkan Vekili Özden, suların çekilmesiyle birlikte yağıştan zarar gören vatandaşlara yardım edeceklerini kaydetti.



KA(SU/COŞ)