Olay, saat 15.00 sıralarında genellikle Roman vatandaşlarının yaşadığı Gazimihal Mahallesi Yeni Yol Sokak'ta meydana geldi. Edirne Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi’nde görevli sivil polis memurları Mahmut Mengiloğlu ve Cenk Yıldız, hakkında ‘uyuşturucu madde satmak’ suçundan tutuklama kararı bulunan G.E.’yi sokakta görünce, polis kimliklerini göstererek gözaltına almak istedi.

Bunun üzerine mahalle bir anda karıştı. G.E. ile akrabaları ve çok sayıda mahalle sakini polis memurlarına, tekme-tokat saldırdı ve buldukları kiremitleri fırlattı.

Saldırganların arasında kalan polis memurlarını fark eden mahalledeki bazı kişiler, 155 Polis İmdat hattını arayarak olayı anlattı. Bunun üzerine mahalleye çok sayıda polis sevk edildi. Takviye ekiplerinin geldiğini gören saldırganlar ve hakkında tutuklama kararı bulunan G.E. kaçtı.

Yaralanan polis memurları gelen ambulanslarla Edirne Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Hastanede tedavileri süren ve vücutlarının çeşitli yerlerinde aldıkları darbeler nedeniyle zedelenmeler oluşan polis memurlarının sağlık durumlarının iyi olduğu belirtildi.

Takviye gelen polis ekipleri mahalle sakinlerine, polis memurlarına kimin saldırdığını sordu. Hiç kimse polisin bu sorusuna cevap vermedi. Ekipler, yaklaşık 20 kişi olduğu tahmin edilen saldırganları yakalamak için çalışmalarını sürdürüyor.