Geçen hafta Tunca Nehri’nin taşması sonucu yaklaşık 5 bin kişinin her gün kullandığı Edirne Valliği’ne 700 metre uzaklıktaki Yalnızgöz Köprüsü, üzerinden geçen taşkın suyu nedeniyle trafiğe kapandı. Taşkın suyunun çekilmesi üzerine köprünün üzerindeki su boşaldı. Ancak hava sıcaklığının geceleri sıfırın altında 10 derecelerde olması nedeniyle köprünün üzerinde kalan su buz tuttu. Köprünün üzeri buz pistini andırdığı için araç ve yaya trafiğine açılmadı. Bu köprüyü kullanarak işlerine ve okullarına giden yaklaşık 5 bin kişinin yaşadığı Yeniimaret Mahallesi Muhtarı Aziz Saranlı, Belediye ve Valiliğe köprünün üzerinin, kürenerek açıldıktan sonra tuzlanması istedi. Ancak ekip gelmedi.

Bunun üzerine yanlarına kazma, kürek ve baltalarını alan 20’ye yakın kadın,erkek ve çocuk, köprünün üzerindeki buzları kırarak yolu açmaya çalıştı. Uzun uğraşların ardından buzların büyük bölümü kırıldı ve köprü araç ve yaya trafiğine mahallelinin desteği ile açıldı. Ardından da yayalar ve araçlar bu köprüyü kullanmaya başladı.

MUHTAR İSYAN ETTİ

Edirne Valiliği’ne ve Belediye Başkanlığı’ndan köprünün üzerindeki buzların kırılması için defalarca yardım istediklerini belirten Yeniimaret Mahallesi muhtarı Aziz Saranlı, "Defalarca dile getirdik. Sanki burası Yunanistan’a bağlı. Bu yaşanan işkencedir. Yetkiler kalkıp biraz gezsinler. Oy zamanı geziyorlar. Bu tam bir rezillik. Yeniimaret halkını merkeze bağlayan tek köprü burası. Başka yolu kullandığında yolu çok uzuyor. Buz tutuğu için de köprünün üzerinden geçemiyorlar. Şimdi ise mahalleli, kendi yolunu açmak için belediyenin yapmadığını yapıyor ve kazma küreklerle köprüyü açıyor. Eğer biz buradaki buzu kırmasak, geçecek bir araç kayıp nehre düşebilir veya yaya düşerek bir tarafını kırabilirdi" dedi.



FK(LK/SS)