Kaza dün saat 15.00 sıralarında, Söke-Bodrum karayolu Sarıkemer Mevkii'nde meydana geldi. Bodrum'dan Söke'ye, Macaristan'dan gelen turistleri götüren 34 FE 3686 plakalı tur otobüsü ile karşıdan şerit ihlali yaparak gelen Gültekin Gürel'in (82) yönetimindeki 34 GG 930 plakalı otomobil çarpıştı.

Çarpışmanın etkisiyle, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün Başdanışmanlarından Zeynep Damla Gürel'in babası Gültekin Gürel ile annesi Güngör Gürel (78), bulundukları otomobilde sıkıştı. Kontrolden çıkan tur otobüsü de yol kenarındaki sazlığa devrildi. İtfaiye ekipleri, otomobildeki Gültekin Gürel ile eşini sıkıştıkları yerden kurtarırken, jandarma ve sağlık ekipleri ile çevredekiler de tur otobüsündeki turistleri devrilen araçtan çıkarttı.

Tur otobüsünde bulunan 33 Macar turist ile şoför ve otomobildeki yaşlı çift ambulanslarla çevredeki hastanelere kaldırıldı. Durumu ağır olan Gültekin Gürel, Söke Devlet Hastanesi'nde yapılan ilk müdahalenin ardından ambulans helikopterle İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne sevk edildi.

Söke Devlet Hastanesi'nde tedaviye alınan Macar turistlerden 27'si ve tur otobüsünün şoförü taburcu edilirken, özel Universal Kuşadası Hastanesi'ne sevk edilen 6 turist ile Söke Devlet Hastanesi'ndeki Güngör Gürel'in tedavilerinin devam ettiği durumlarının da iyi olduğu bildirildi.



LS(AÖ/SS)