New York’ta yayın yapan London International TV’nin sahibi Victor Blundell, başlarından geçen olayları Doğan Haber Ajansı muhabirine anlattı. Blundell, bebeklerini hayata bağladıkları için hastane çalışanlarına minnettar olduğunu belirtti. Blundell şunları söyledi:

"9 Temmuz’da tatil için Türkiye’ye geldik. Üç gün kadar İstanbul’da kaldıktan sonra Marmaris’e gelip tatilimizin kalan kısmını geçirmeye karar verdik. 18 Temmuz günü de sabah kalkıp kahvaltıdan sonra tekne turuna çıktık. Turun bitimine yakın eşim bana suyunun geldiğini söyledi. Ben önce şaka yapıyor zannettim. Hemen otele döndük. Otel doktoru bir hastaneye gitmemiz gerektiğini belirtti. Eşimi otelden ambulansla hastaneye getirdik. Kadın doğum doktoru bebeğin kordonunun boynuna dolanma riski olduğunu bu arada da doğumun başladığını söyledi. Bu saatten sonra tüm hastane bebeğimiz için seferber oldu. 19 Temmuz sabahı erken saatlerde de bebeğimiz dünyaya geldi. Hastaneye geldiğimiz ilk andan itibaren tüm personel bizimle fazlasıyla ilgilendi. Ben bugüne kadar 100’e yakın dünya ülkesini gezdim, ama bu derece içten bir hizmetle karşılaşmadım. Kendilerine teşekkür ederim."

ÇOCUĞUN ADINI ASLAN KOYDULAR

Blundell, dünyaya 1 kilo 600 gram ağırlığında, prematüre olarak gelen bebeklerinin adına 'Aslan'ı da eklediklerini kaydetti. Blundell, bebeğin Türkiye’de doğması, burada gördükleri ilgiden duydukları memnuniyeti daha da belirginleştirmek ve minik bedenin direnişini sergilemek için bu ismi koymayı düşündüklerini söyledi. Çocuklarının tam adını 'Jasper Henry Aslan Blundell' olarak nufüsa yazdıracaklarını söyledi.

DOĞDUĞUNDA NEFES ALMIYORDU

Özel Ahu Hetman Hastanesi Çocuk Hastalıkları Uzmanı Dr. Zeynep Türkyılmaz, bebeğin 31 haftalıkken prematüre olarak dünyaya geldiğini belirterek şu bilgileri verdi:

"Bebek doğduğunda akciğerleri tam olarak gelişimini tamamlamamıştı. Bu nedenle nefes alamıyordu. Bir operasyonla ciğerlerine tüp yerleştirildi. 15 gündür de azaltılan dozlarlarla bu tüp sayesinde nefes aldı. Artık ciğerleri gelişimini normal seyrine getirdi. Tüpe ihtiyacı kalmadı. Yavaş yavaş da anne sütü içmeye başladı. Artık taburcu edilebilecek sağlığa ulaştı. Bir iki gün içerisinde de ambulans uçakla bir hemşire ve çocuk doktoru eşliğinde ülkesine dönebilecek."



DEB(AÖ/COŞ)