Çelik, "Çözüm Süreci, savaş baronlarının, bu ülkenin çocuklarının kanı üzerinden amaçlarını gerçekleştirmek isteyenlerin fena halde canını sıkıyor. Ergenekon uzantıları, ulusalcı ırkçılar Lice'den Büyük Oyuna destek çıkarmaya çalışıyorlar." da dedi.

BDP Eşbaşkanı Gültan Kışanak ise " Bu kanlı saldırıyı gerçekleştirenler, emri verenler, bu provokasyonu tertipleyenler derhal yargı önüne çıkartılmalı" açıklamasını yaptı.

Kayacık Köyü'nün 200 metre dışındaki jandarma karakolunun ek inşaatına karşı çıkan köylüler dün protesto gösterisi düzenlemişti.

Kışanak, "Halk protesto eylemini gerçekleştirip geri dönerken üzerlerine bizzat hedef gözetilerek askerler tarafından ateş açılıyor. Bir yurttaşımız açılan ateş sonucu hayatını kaybetti. 3'ü ağır 10 kişi ise yaralı." şeklinde konuştu.

Hüseyin Çelik, Gültan Kışanak ve Selahattin Demirtaş'a da çağrıda bulunarak "BDP, teşkilatını sokağa dökerse Çözüm Süreci'ne zarar verir. Sayın Kışanak'ın ve Sayın Demirtaş'ın sağduyu çağrısı yapması lazım." dedi.

PKK yöneticilerinden Beritan Dersim ise, ölüm, "barış sürecine, çözüm sürecine vurulmuş bir darbedir" diyerek olayı kınadı.

İstanbul'da Lice'ye destek yürüyüşü

Lice'de karakol inşaatını protesto edenlerin üzerine ates açılması üzerine Gezi Parkı eylemleri bünyesinde oluşturulan Yoğurtçu ve Abbasağa parkları forumları Kadıköy ve Beşiktaş'ta protesto yürüyüşü düzenledi

Yoğurtcu Parkı'ndan yürüyüşe başlayan kalabalık Moda ve Kadıköy meydan üzerinden yeniden parka döndü.

Yürüşüş sırasında, "Diren Lice Kadıköy seninle" ve "Her yer direniş, her yer Lice" sloganları atıldı.

Beşiktaş Abbasağa Parkı forumunun katılımcıları da Beşiktaş'taki Kartal heykeline doğru yürüyüş düzenledi ve yürüyüş sırasında 'Lice halkı yalnız değildir', 'diren Lice Beşiktaş seninle' sloganları attı.