Latin Amerika Ülkeleri Tanıtım Toplantısı'na katılmak amacıyla Kayseri'ye gelen Küba Büyükelçisi Jorge Quesada Concepcion, Kolombiya Büyükelçisi Fernando Panesso Serna, Şili Büyükelçisi Jorge Patricio Arancibia Reyes, Meksika Büyükelçiliği Müsteşarı Hector Manuel Manuel Rodriguez, Peru Büyükelçisi Abarcadelcarpio Jorgeenrique, TUSKON Latin Amerika Temsilcisi Cankut Aytan ile birlikte Başkan Özhaseki'ye  ziyarette bulundu. Başkan Özhaseki uzak görünse de Latin Amerika ülkelerinin ilgilerini çeken bir coğrafya olduğunu belirterek Kayseri hakkında bilgiler verdi. Kayseri'nin ticaret ve sanayi kenti  olarak bilindiğini anlatan Başkan Özhaseki, şöyle konuştu: "Kayseri çok eski bir yerleşim yeridir. Sanayi, spor, sağlık ve eğitim alanında bölgesinin cazibe merkezidir. Bugün şehrimizin nüfusu 1 milyondan fazladır ve 3 organize sanayi bölgesi ve bir serbest bölgeye sahiptir. 100'den fazla ülkeye ihracat yapan bir kentiz. Sanayicilerimizin öncelikli hedefleri, yüksek teknolojiye kavuşmak ve yurtdışı ile ticari bağlantıları arttırmaktır. Kayseri'nin altyapı ve üstyapı konusunda herhangi bir sıkıntısı yoktur. Erciyes Kış Sporları ve Kayak Merkezi Projesi ile Erciyes, Kayseri'nin dünyaya açılan kapısı olacak. Şu ana kadar bu proje kapsamında 100 milyon dolarlık yatırım yaptık. 2 yıl sonra proje tamamiyle bittiğinde saatte 35 bin kişi kayak yapabilecek."

"MERAKLA GELDİK, GELİNCE İSTEĞİMİZ ARTTI"

Ziyarette büyükelçiler adına konuşan Küba Büyükelçisi Jorge Quesada Concepcion da Kayseri'yi önemsedikleri için uzun sayılabilecek program yaptıklarınısöyledi. Concepcion, "Geleli yaklaşık 2 saat oldu ama gelince farkettik ki iyi ki buraya gelmişiz. Kayseri ile ülkelerimiz arasındaki gelişim için daha çok çaba sarfetmemiz gerektiğine karar verdik. Kayseri önemli ticaret ve sanayi şehri. Bunun yanında önemli kültürel değerleri var. Halklar arasında bir kültür köprüsü kurmayı çok arzu ederiz. Buradaki olumlu izlenimlerimizi ülkelerimize de aktaracağız."

Ziyarette daha sonra Başkan Özhaseki tarafından konuk büyükelçilere üzeri Türk motifleri işlemeli birer cam vazo ile Türkçe-İngilizce hazırlanan birer Kayseri katalogu hediye etti. Başkan Özhaseki ayrıca Büyükelçi eşlerine dün kutlanan 'Dünya Kadınlar Günü' kapsamında birer şal verdi.



OE(OE/İD)(FOTOĞRAF)