İsviçre’de yaşan Halil Gürsoy’un, ailesiyle birlikte tatilini geçirmek için geldiği Kuşadası, Özkent Sitesi’ndeki tripleks villasına, geçen Pazartesi gecesi hırsız girdi. Hırsızlar, evdeki 6 Iphone, 2 dizüstü bilgisayar, 2 dijital fotoğraf makinesi, çok sayıda elektrikli ev aleti ve çantalardaki bir miktar para ve ziynet eşyasını çaldı. Gürsoy Ailesi, sabah kalktığında ortalığın dağınık olmasından hırsız girdiğini farkedip, büyük şok yaşadı. Şoku atlatan Gürsoy, güvenlik kamerası kayıtlarını incelediğinde, dört kişi olduklarının belirlediği, hırsızların 35 dakika boyunca rahatça işlerini yaptığını daha sonra güvenlik kamerasını farkedip, yüzlerini havlu ile kapatıp, elektrik sistemini devre dışı bıraktıkları belirledi. Gürsoy, polisi arayıp durumu bildirdi. Güvenlik kamerası görüntülerini incelemeye alıp, villada parmak izi incelemesi yapan polis, hırsızların yakalanması için bölgede çalışma başlattı.

KAMERAYI DEVRE DIŞI BIRAKMIŞLAR

Olay günü saat 02.00’de uyumak için odalarına çekildiklerini belirten Halil Gürsoy, “Evde misafirlerimizle birlikte 9 kişiydik. Hırsızlar, tüm odaları tek tek dolaşmış. Tüm çekmeceleri, çantaları, valizleri giriş kapısının önüne getirip yığıp içlerini boşaltmışlar. Elektronik olarak ne varsa hepsini seçerek almışlar. Güvenlik kamerası kayıtlarından 4 kişi olduklarını tespit ettik. Biri girişte, biri de kapı önünde gözcülük yaparken, diğer ikisi içeri girmiş. İçerdeki ne var ne yok toplayıp, iki, üç kez dışarı çıkarak, çaldıklarını arkadaşlarına verip tekrar gelmişler. Güvenlik kamerasını fark edene kadar çok rahat çalışmışlar. Sonra kamerayı devre dışı bırakmışlar. Bu kadar sürede hiçbirimizin en küçük bir tıkırtıyı duymaması, uyanmaması bizi düşündürdü. Polisler, bize uyku spreyi sıkmış olabileceklerini söyledi. Sevindirici taraf ise canımıza bir zarar vermemeleri” dedi. Olaydan sonra çocuklarını çok tedirgin olduğunu belirten Gürsoy, “Polisler, hırsızları bir hafta içinde yakalama sözü verdi. Umarım, kısa sürede yakalanır, cezalarını çekerler” diye konuştu.

ÜNLÜLERİ SOYAN ÇETE Mİ ?

Son zamanlarda hırsızlık olaylarında artış olduğunu belirten çevredeki villa sahipleri, şüphelilerin Muğla’nın Bodrum İlçesi Yalıkavak Beldesi’nde, Fenerbahçe Spor Kulübü eski Başkanı işadamı Ali Şen’in de arlarında bulunduğu pek çok ünlü isme ait 30 villayı soyan çetenin üyesi olduklarını düşündüklerini söyledi.