Halkın Sesi Partisi (HAS) Parti Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, partisinin İstanbul İl Başkanlığınca düzenlenen "28 Şubat" konulu panelde konuşma yaptı. Kurtulmuş yaptığı konuşmada, "28 Şubat'ta sadece siyasete değil, siyasetin üzerinde toplum sosyolojisine müdahale yaşandı. Bu müdahalenin etkileri uzun yıllar sürdü" dedi.

"TÜRKİYE'DE BİR DAHA İHTİLAL OLMAZ"


28 Şubat'ta "köftecilerin bile fişlendiğini", kendisinin ve eşinin de o dönemin mağdurlarından olduğunu ve 28 Şubat'ın bir had bildirme operasyonu olduğunu dile gertiren Kurtulmuş şunları söyledi:

"28 Şubat'ın iki somut örneği vardır. Bunlardan birincisi insanların siyasal düzlemde kendini göstermesine set koymaktır. İkincisi ise İmam Hatip Liseleri'nin önündeki katsayı problemi. Rahmetli Özal kısa şortla askerleri denetlediği zaman herkes dedi ki, 'Türkiye'de bir daha ihtilal olmaz' Türkiye'de Özal'dan sonra iki tane ihtilal oldu. Çünkü MGK Anayasa'da bu şekilde durduğu sürece her zaman bakanlar kurulunun üzerinde bir yetkiye sahip olabilir, isterse bunu kullanabilir."

KAVAKÇI'DAN SUÇ DUYURUSU


Panelde konuşma yapan Merve Kavakçı ise dönemin yetkilileri hakkında suç duyurusunda bulunacağını dile getirerek şunları söyledi:

"28 Şubat'ın iki ayıbı var. Hukuki bir ayıbı var, milletvekili yemin ettirilmemiştir, fiziksel olarak engellenmiştir. Birde ahlaki bir ayıbı var. Meclis kürsüsü işgal edilmiştir. TBMM'den şahsımla ilgili bu ayıbın giderilmesini talep ediyorum. Görevlerini kötüye kullananlar hakkında da suç duyurusunda bulunuyorum. Suç duyurusunda bulunacağım. Beni ajanlık ve provokatörlükle suçladılar. 28 Şubat ile yüzleşme zamanı çoktan geldi."

"OLAYIN ÖZÜ BUDUR" 


Hürriyet Gazetesi yazarı Ahmet Hakan ise gecede yaptığı konuşmasında 28 Şubat'a dair şunları söyledi:

"28 Şuabat bu toplumun dindar ve muhafazakar kesiminin; siyasette, toplumda, kendilerine alan açma gayretlerinin önüne, zorla, baskıyla, dalavereyle, statükonun bütün imkanlarıyla kesme çabasıdır. Muhafazakar ve dindar kesim kendisine alan açmak istiyordu. Statüko ise onları baskılamak istiyordu. Olayın özü budur."


Panelde, yazar Demet Tezcan ve akademisyenler İsmail Çağlar ile Selim Bağcı'da birer konuşma yaptı.


ÇK (TT) (FOTOĞRAF)