Cumhuriyetçi Kadınlar Derneği Ortaca Şubesi üyesi bir grup kadın, saat 13.00 sıralarında Atatürk Anıtı önünde basın açıklaması yaptı. CHP İlçe Başkanı Mehmet Sertkaya ve Atatürkçü Düşünce Derneği üyelerinin de destek verdiği eylemde grup adına konuşan Leyla Solmaz, "Kürtajla sezaryene karşı olduğunu ifade eden Başbakan bütün bir toplumu cinayet gibi ağır bir suçla tehdit etmektedir. Yurttaşların özel yaşamına müdahale etmektedir. Çocuk sahibi olmak ya da olmamak bireylerin kendi tercihidir. Doğurganlığı konusunda ise karar vermek kadının temel insan haklarından biridir. Anne ile cenin arasında ancak tıp biliminin karar vereceği bir noktada, Başbakan'ın hangi bilimsel verilere dayandığı merak konusudur. Başbakan özel alanımıza, bedenlerimize, çocuklarımıza müdahale etmekten vazgeçmelidir. Bugün 'Her kürtaj bir Uludere'dir' diyen bir Başbakan'a şunu söylüyoruz, AKP'nin her yasası, yeni bir Uludere'dir" diye konuştu. Açıklamadan sonra Cumhuriyetçi Kadınlar Derneği üyeleri, alanı slogan atmadan terk etti. Ardından aynı yerde toplanan Ortaca Dev-Lis üyesi bir grup, üzerinde 'Kürtaj haktır Uludere katliamdır' yazılı pankart taşıdı. Polisin aldığı yoğun güvenlik önlemleri dikkat çekti.

ANNELER PANKART AÇTI, KIZLARI AÇIKLAMA YAPTI

Alanda toplanan eylimci kızlara anneleri de destek verdi. Anneler pankart tutarken kızları basın açıklaması yaptı. Grup adına konuşan genç kız, "Kadınların namus bekçiliğini Uludere'nin tetikçiliğini yapan Başbakan'a sesleniyoruz! Her sözüyle kadınları aşağılayan, hakaret eden, ayrımcılık yapan Başbakan! Cinsiyetçi bakışlarını da sözlerini de al git. Ne zaman istersek o zaman doğuracağız. Başbakan kaç çocuk doğuracağımıza, doğurma yöntemimize karıştığı, zorla doğurtmaya kalktığı için tüm kadınlara şiddet uygulamaktadır" dedi.

Basın açıklamasının ardından bir süre 'Kürtaj hakkım, cinayet değil, bedenim benim Tayyip'in değil', 'Kadınlar yürüyor mücadele sürüyor', 'İnadına özgürlük' sloganları atıp dağıldı.