Kurban satıcılarından Abdülkadir Tümtürk, Sivas Kangal'dan getirdiği koyunların boyunlarına gerçek çeyrek altın ve imitasyon altın takarak satışa başladığını söyledi. Tümtürk, kurbanlık için getirdikleri 100 koyunun 10 tanesine gerçek çeyrek altın 90 tanesine gerçeğine çok benzeyen imitasyon ise altın taktıklarını belirterek şöyle dedi:

"Vatandaşımıza bir değişiklik olsun diye böyle bir uygulama getirdik. Müşterilerimizden sadece koyunun büyüklüğünü eliyle seçmesini istiyoruz. Kurbanılğın boynuna takılan altınların incelenmesine izin vermiyoruz. Seçilen kurbanlığın boynunda ne varsa sahibi onu alıyor. Bizden kurbanlık alanın yüzde 10 altın kazanma şansı var.''

Tümtürk, kurban fiyatlarını bu yıl geçen yıldan bile düşük olduğunu ifade ederken, ''Koyunları büyüklüğüne göre 350- 600 liraya satıyoruz. Piyasada bol miktarda kurbanlık var, bu nedenle fiyatlar düşük gidiyor. Yem fiyatları çok yüksek olduğu için satıcılar ellerindeki kurbanlıkları ucuz fiyata satmak istiyor. Kimse endişe etmesin, kurbanlıklar bu yıl ucuz'' diye konuştu.

Kuzey Çevreyolu yakınlarıdaki Horsana Çayırı bölgesine kurulan yeni kurban pazarında satıcılar ''Pazarın efesi burada'' veya ''Tosunun kralı burada, 900 kiloluk tosun burada'' diye bağırarak ilgi çekmeye çalışıyor. Kurbanlık hayvanlar olduğundan daha besili görünmeleri için bol yem ve su verilerek besleniyor.