Siirt'in Eruh İlçesi yakınlarındaki Çırav Dağı bölgesinde 4 askerin şehit edilmesinin ardından Şırnak bölgesine kaçan teröristlerin etkisiz hale getirilmesi için başlatılan operasyon devam ediyor. Şırnak'taki 23'üncü Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı ve İkizce Tugay Komutanlığı'ndan sabah erken saatlerde kalkan Sikorsky helikopterlerle operasyonların sürdüğü Çırav Dağı'na askeri timler indirildi.

Şırnak yakınlarındaki Küpeli Dağı Seslice Bölgesi'nde başlayan ve özel birlikler ile yöreyi çok iyi bilen köy korucularının katıldığı operasyon sırasında ise çatışmaların çıktığı ve silah seslerinin Kumçatı Beldesi'nden duyulduğu öğrenildi. Güvenlik güçleri ile teröristler arasındaki çatışmaların Küpeli Dağı, Kırkağaç ve Akdizgin bölgelerinde yoğunlaştığı öğrenildi.

SINIRA SEYYAR MUTFAK

Öte yandan Akçay Tugay Komutanlığı'ndan çıkan ve sınır kesimleri ile operasyon bölgesine mühimmat taşıyan askeri araçlara bağlı seyyar mutfak konteynerleri olduğu görüldü. Seyyar mutfak konteynerlerinin, gece ve gündüz dağda kalan askeri birliklere sıcak yemek yapılmak üzere operasyon bölgesine götürüldüğü belirtildi.