Olay, merkez Seyhan İlçesi'ne bağlı Denizli Mahallesi'nde 14 Ocak'ta meydana geldi. İddiaya göre, Umut Yardım, kız arkadaşıyla tartıştıktan sonra Menderes Bulvarı'na giderek alkol aldı. Daha sonra da mahalleye dönerek sokakta karşılaştığı kızıl anlamına gelen 'Soro' lakaplı 23 yaşındaki Serkan Aycan'a küfretti. Kendisine küfredilmesine öfkelenen Serkan Aycan, av tüfeğiyle sokakta bulunan Umut Yardım'a ateş etti. Göğsünden yaralanan Yardım, kaldırıldığı hastanede öldü.

"KÜFÜR ETTİ, SIKTIM"

Serkan Aycan ile olaya karıştığı iddia edilen ağabeyi 24 yaşındaki Serdar Aycan, 19 yaşındaki Ergün Daş, 27 yaşındaki Hamit Ütün ile 25 yaşındaki Ercan Aydemir gözaltına alındı. Şüphelilerden Serkan Aycan, polisteki sorgusunda suçunu itiraf ederek "Bana küfür etti. Ben de sıktım" dedi.

İfadelerinin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden Serkan Aycan ile Ergün Daş tutuklandı. Diğer şüpheliler tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Soruşturmasını tamamlayan Cumhuriyet Savcısı, olayla ilgili iddianame hazırladı. Adana 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nce kabul edilen iddianamede, 5 sanık hakkında 'kasten adam öldürme ve bu suça iştirak' suçundan ömür boyu hapis cezası istendi.

Ölen Umut Yardım'ın küfrederek olay yerine geldiği, şüphelilerin de av tüfekleriyle ateş ettikleri öne sürülen iddianamede, ayrıca olay yerinde elde edilen 6 kartuşun 3 ayrı av tüfeğinden atıldığı belirtildi.

Sanıkların yargılanmasına önümüzdeki günlerde başlanacak.