KTÜ'nün 50’inci Akademik eğitim yılı nedeniyle Osman Turan Kongre Merkezi'nde düzenlenen törene Trabzon Valisi Recep Kızılcık, Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, AK Parti Trabzon Milletvekili Aydın Bıyıklıoğlu, üniversite öğretim görevlileri ile çok sayıda öğrenci katıldı.

HAYALİNDEKİ ÜNİVERSİTEYİ AÇIKLADI

KTÜ’nün bir tanıtımının yer aldığı video gösterisinin ardından konuşan KTÜ Rektörü Prof. Dr. Baykal, hayalindeki üniversite profilini şöyle tanımladı:

"Hayalimdeki üniversite evrensel değerlere bağlı, eleştirel düşüncenin üretildiği, yani düşünce özgürlüğünün egemen olduğu, insanlığa ve uygarlığa katkıda bulunan bir kurumdur. Öğrencilerini evrensel ölçütler ışığında eğitilmesi yanında, onların aynı zamanda daha olgun, daha demokrat bireyler haline gelmesine ortam hazırlayan bir yerdir. Karadeniz Teknik Üniversitesi’nin çizgisinden hiçbir zaman ayrılmayacağı anlayış budur." 

Akademik yılın başarılarla geçmesi dileğinde bulunan Trabzon Valisi Kızılcık da KTÜ'nün köklü bir üniversite olduğuna vurgu yaparak öğrencilere hitaben, "160 bin mezun vermiş üniversitenin mensubu olmaktan ne kadar gurur duysanız azdır. Her geçen gün mezunlarımızın, aile bireylerimizin çok büyük şirketlerde ve devlet yönetiminde görev aldıklarını ve görevlerini başarıyla icra ettiklerin görmekteyiz" dedi.

KOKTEYL İPTAL EDİLDİ

Konuşmaların ardından tören sona erdi. Bu sırada katılanlara bir duyuru yapılarak, KTÜ Sahil Tesisleri’nde yapılması planlanan akademik yıl açılış kokteylinin, son günlerde yaşanan şehit olayları nedeniyle bu yıl iptal edildiği bildirildi.

FT(TM/COŞ)