19 Kosovalı esnaf için Yalova Belediyesi, Yalova Berber ve Kuaförler Odası, Yalova Ticaret ve Sanayi Odası ile Meslek Eğitim Merkezi’nin katkılarıyla düzenlenen 45 günlük mesleki eğitimler, çeşitli işletmelerde devam ediyor. 11 kursiyere kuaförlük, 7’sine bilgisayar tamirciliği, 1 kursiyere de oto elektrikçiliği eğitimi veriliyor. Kursiyerler pratik eğitimlerini ildeki çeşitli işyerlerinde, teorik eğitimlerini ise Çıraklık Eğitim Merkezi’nde gerçekleştiriyor.

Bu kurslarla iki ülke arasında sıcak dostlukların kurulacağını belirten Yalova Berber ve Kuaförler Odası Başkanı Şenol Ulutürk, "Kuaför eğitimi alan meslektaşlarımızı değişik esnaf dükkânlarına haftada 3 gün mesleki eğitimler için gönderiyoruz. Perşembe, cuma günü de okulda teorik eğitimler alıyorlar. Arkadaşlarımızın hepsi mesleklere vakıflar. Onların amacı Türkiye’de kendi mesleklerini biraz daha ilerletmek. İnşallah 2 ülke arasında daha sıcak dostlukların kurulmasına sebep oluruz. Eğitim sonunda kursiyerlerimize belge verilecek ve kendi ülkelerine dönecekler. Bunun çok faydalı olduğunu düşünüyorum" dedi.

Kosovalı kursiyer Güngör Jilta ise mesleğinin inceliklerini öğrenmek için Yalova’ya geldiklerini belirterek, "Buraya geldiğimiz için mutluyuz. Her şeyi farklı farklı öğreniyoruz. Kosova’ya döndüğümüzde öğrendiklerimizi orada uygulayacağız" diye konuştu.

Diğer kursiyer Serdar Gaşi ise şunları söyledi:

"Yeni modelleri, mesleki eğitim kurallarını daha ileri seviyeye yükseltmek için buraya geldik. Buradaki eğitimimizden memnunuz. Ustaların deneyimlerini gördük. Hepsi çok iyiler. Amacımız burada öğrendiklerimizi Kosova’da uygulamak."



SG(FK/CK)