Okulda düzenlenen mezuniyet törenine Köse Kaymakamı Ali Gökay, Gümüşhane Belediye Başkanı Mustafa Canlı, Gümüşhane Üniversitesi (GÜ) Rektörü Prof. Dr. İhsan Günaydın, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Haydar Akyazı, Köse İrfan Can Meslek Yüksek Okulu Müdürü Doç. Dr. Bahri Bayram, Köse Belediye Başkanı Şerif Aygün, Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Akçay, Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Turan Tuğlu ile okulu yaptıran Can Grup Onursal Başkanı Mustafa Can ile Yönetim Kurulu üyesi Yavuz Can, öğretim üyeleri, öğrenciler ve aileri katıldı.

Öğrenciler adına konuşan Muhasebe ve Vergi Uygulamaları Bölümü'nden mezun olan okul birincisi Funda Koca, "Aldığımız diploma ile hayatımızda daha güzel yerlere geleceğiz. Bundan sonraki hedefimiz çalışmaktır. Bize emeği geçen ailemize, hocalarımıza ve herkese teşekkür ediyorum. Aldığımız bu bayrağı bizden sonra gelenlere devretmenin mutluluğunu yaşıyorum" dedi.

Can Grup Onursal Başkanı Mustafa Can da ilçeye eğitim konusunda katkıda bulunmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi, bundan sonra da katkı sağlayabilmek için çaba göstereceklerini belirterek öğrencilere seslendi ve "Bilmelisiniz ki sahip olduğunuz bu diplomalar size önemli sorumluluklar yüklüyor. Dünyada ve ülkemizde olup bitenleri izleyerek kendinizi yenilemek ve yeni bilgiler edinmek bunlardan biridir. Sadece çalışkan olmak yetersiz kalabilir" dedi.

GÜ Rektörü Prof. Dr. İhsan Günaydın da bireylerin ve toplumların mutluluğunun en iyi çözüm yolunun eğitim olduğunu belirterek, "Eğitilmiş insan gücünün artırılması ve Türkiye’nin çağdaş ülkeler arasında güçlü bir konuma ulaşmasında üniversitemize de önemli görev ve sorumlukları düşüyor. Bu sorumluluğu en iyi şekilde yerine getirme gayretinde olan üniversitemiz, nitelikli insan gücüne bu yıl 1188 öğrencimizi katmanının mutluluğunu yaşıyor" diye konuştu.

Konuşmaların ardından okulda ilk üç dereceye giren öğrencilere dizüstü bilgisayar,  mezun olan öğrencilere ise kalemlik ve saat hediye edildi.

Törende diplomalarını alan öğrenciler, ardından keplerini coşkuyla havaya fırlattı, ardından çalınan şarkılar eşliğinde eğlendi.



HY(TM/SS)