Antalya'nın Korkuteli İlçesi'nde dün gece yarısı başlayan ve bugün sabah saatlerinde etkisini artıran fırtına, çatıların uçmasına, ağaçların devrilmesine, devrilen ağılın altında kalan küçükbaş hayvanların telef olmasına yol açtı.

İmecik Erkut Traktör İlköğretim Okulu'nda öğrencilerin derste olduğu sırada, ek dersliklerin bulunduğu binanın çatısı uçtu. Öğrencilerin okul bahçesinde olmamaları muhtemel ölüm veya yaralanmaların önüne geçti. Çatının uçması üzerine okul yöneticileri velileri okula çağırarak, öğrencileri velilerin eşliğinde evlerine gönderdi.

Olayın ardından İmecik Köyü'ne giden Kaymakam Erkan Karahan ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Halim İzgi, okulda ve köyde incelemelerde bulundu. Kaymakam Erkan Karahan, İmecik Köyü'ndeki bazı evlerde küçük çaplı hasarlar oluştuğunu, hasar tespit çalışmalarına kısa sürede başlanacağını söyledi. Kaymakam Karahan, köydeki ilköğretim okulunun bugün ve yarın için tatil edildiğini belirtti. Köydeki telefon tellerinin de koptuğunu anlatan Kaymakam Karahan, hava koşulları düzenlendiğinde onarım çalışmasının başlayacağını açıkladı.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Halim İzgi de okulun çatısının uçması nedeniyle öğrenci ve öğretmenlerin zarar görmediğine değinerek, okuldaki hasarın tespiti için Antalya'dan bilirkişi gönderileceğini kaydetti.

Bu arada, fırtına nedeniyle bazı köy evlerinde hasar oluşurken, boşta duran bir traktör römorkü sürüklenerek, alçak bir ahırın damına yaslandı. Bazı ağaçların devrilmesine yol açan fırtınada, Feryadi Küçüksolak'a ait ağılın fırtının etkisiyle yıkılması sonucu 8 küçükbaş hayvan telef oldu.

İmecik Köyü sakinlerinden Ömer Şahin, fırtınadan zarar görmeyen ev kalmadığını, köy camisinde de fırtına nedeniyle hasar oluştuğunu anlattı.