Türkiye Taşkömürü Kurumu Merkez Atölyesi'nden emekli 3 çocuk, 6 torun sahibi Adil Özertuğrul, alzheimer hastası olduğu için 53 yıllık eşi 68 yaşındaki Nuray Özertuğrul'a yük olmamak için Ağustos 2010'da Zonguldak Merkez Huzurevi'ne yerleşti. Aynı zamanda Türkiye Muharip Gaziler Derneği Zonguldak Şubesi'nin ilk başkanı olan Özertuğrul, dün öğle saatlerinde odasında ölü bulundu. Sağlık görevlilerinin yaptığı incelemede Özertuğrul'un kalp krizi sonucu yaşamını yitirdiği belirlendi.

Kore gazisi Adil Özertuğrul için bugün cenaze töreni düzenlendi. Özertuğrul'un Türk bayrağına sarılı tabutu, Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi morgundan alınarak Acılık Camii'ne getirildi. Cenazeye, Özertuğrul'un yakınlarının yanında Zonguldak Belediye Başkanı CHP'li Muharrem Akdemir, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Kemal Gümrükçü, merkez huzuevi yöneticileri ve sakinleri, Türkiye Muharip Gaziler Derneği üyeleri, askeri erkan ve vatandaşlar katıldı.

Adil Özertuğrul'un cenazesi, öğle namazından sonra kılınan cenaze namazının ardından Asri Mezarlığı'nda gözyaşları arasında toprağa verildi.



DS(EE/SS)